Ellen Wold fullførte i natt engelske Grand Union Canal Race som første norske kvinne noensinne. Hun kom inn på 43.58 (timer/minutter !!) Geir Frykholm fullførte for 2.gang.

På bildet ser vi Ellen under Eidsvoll 6-timers i fjor... med musikk på øret slik vi gjerne ser henne underveis i ultraløp (foto: Per Inge Østmoen).

Løpet fra Birmingham til London, langs Grand Union Canal, er altså 145 miles (233 kilometer) langt. Til tross for distansen og det faktum at halvparten bryter løpet hvert år, er det kamp om å komme med. Ellen og Geir var blant de som ble trukket ut, og 9 av de 91 startende var nordiske deltagere.

Det regnet mye første døgnet, så det ble en tøff start på løpet. Vi vet foreløpig ikke så mye om hva som skjedde underveis, så vi satser på å få en race report fra en eller begge de norske etter hjemkomst til Norge.

Av Oppdateringer på kondisjonsforum kan vi i alle fall se at Ellen åpnet veldig forsiktig - som planlagt - men avanserte etter hver som andre brøt løpet. Utover på dag to løp hun også inn de 2 timene hun var etter Geir Frykholm og svenske Stefan Olsson, og holdt følge med disse til mål. 

Av illustrasjonen nedenfor kan vi se at Stefan Lindvall og Krister Lind ble best av de nordiske deltagerne på 11. og 13.plass med tidene 34.53 og 35.47. Danske May-Britt Hansen kom inn på 42.09.
Ellen kom i mål på 43.58 mens Geir Fryholm og Stefan Olsson kom inn minuttet etter Ellen etter de rapportene vi har.
Danske Kent Møller og svenskene Jan Söderkvist og Rikard Hallgren brøt løpet.

Løpets hjemmeside