Mona har en nedlagt og gjengrodd slalåmbakke rett ved der hun bor. Denne har hun brukt i sankingen av høydemeter nå i september. 

– Jeg løper opp det jeg tror var heis-traséen. Først var målet å skulle klare å sanke 1000 høydemeter i bakken i løpet av en treningstur, men jeg fant fort ut at det ble litt for ambisiøst. Det innebar å skulle løpe 14 ganger opp og ned bakken. Det ble både for tidkrevende og tøft for akillesen min. Nå er målet å samle så mange høydemeter som jeg klarer, og jeg har ingen ambisjoner om å konkurrere mot andre enn meg selv, sier hun. 

Nedlagt slalåmbakke
Toppen: Bildet er fra toppen av den gjengrodde slalåmbakken. (Foto: Mona Opsahl)

For tida løper Mona to til tre dager i uka. Det blir korte turer på rundt seks kilometer. 

– Målet er å trene opp akilles slik at jeg kan begynne å løpe ordentlig igjen. Planen for året inneholdt opprinnelig halvmaraton både i skogen og på fjellet, men jeg måtte droppe begge deler på grunn av skaden. Jeg håper nå at jeg skal kunne gjennomføre dette til neste år isteden, sier hun.

Her kan du lese mer om Kondisløpets høydemetersanking og melde på løpet. 

Mona er forholdsvis fersk som løper.

– Jeg har alltid trodd at jeg ikke kunne løpe. Jeg begynte ikke å løpe ordentlig før i 2019 sammen med Terrengkarusellen i Trondheim. Nå har jeg blitt veldig ivrig, sier hun.
Mona elsker motbakker og løper aller helst på sti og i myr. I tillegg til å løpe, sykler hun til jobb fire til fem dager i uka, og hun legger også inn noen sykkelturer utover dette. På den måten får hun trent hver dag selv om det ikke blir så veldig mange løpekilometer. 

LES OGSÅ: Se alle premiene i Kondisløpets høydemetersanking