Start 4 km.jpgDagens første start i Frognerparken med 42 løpere i feltet i de yngste og eldste kvinneklassene som gjorde opp om UM- og NM- medaljene over 4 km. (Foto: Runar Gilberg)

Sju løpere skilte seg ut i tet på den første av de to rundene på 2 km, men 1 km fra mål stod kampen om Wilma Bekkemoen Torbiörnsson fra Ullensaker/Kisa IL og SK Vidars Anna Marie Nordengen Sirevåg. Ungjenta holdt unna og vant med fire sekunder på tiden 14:07. Thea Knutsen fra Varegg Fleridrett var 3. jente i mål og fikk sølvet i juniorklassen, mens Malin Hoelsveen fra Raufoss Friidrett ble bronsemedaljør i juniorklassen tre sekunder bak Varegg-jenta.

- Jeg er veldig fornøyd med løpet og hadde ikke forventet å vinne i dag. Håpet var å  kjempe om en topp-5 plassering totalt, forteller Wilma til Kondis etter løpet, og har følgende å si om løpsopplegget:

-  Jeg prøvde å holde igjen fra start og måtte gi noen meter i den første bakken som jeg tok igjen i lettpartiet. Så prøvde jeg å øke før den siste bakken og fikk en luke som jeg greide å holde inn til mål, sier 16-åringen som nok ikke for tror det blir flere terrengløp i høst. Hun har veldig lyst til å løpe Nordisk Mesterskap men tror ikke hun får delta pga. alderen - selv om hun slo alle juniorene i dag.

Passering halvveis.jpgTetgruppa etter runding halvveis. (Foto: Runar Gilberg)

J16 Wilma Bekkemoen Torbiörnsson.jpgWilma Bekkemoen Torbiörnsson mot mål. (Foto: Runar Gilberg)

KJ Anna Marie Nordengen Sirevåg.jpgAnna Marie Nordengen Sirevåg inn til gull i juniorklassen. (Foto: Runar Gilberg)

KJ Thea Knutsen.jpgThea Knutsen på vei til sølv i juniorklassen. (Foto: Runar Gilberg)

Ingeborg Synstnes Hole fra Åndalsnes IF var nærmest Ull/Kisa-løperen i 16-årsklassen og 5. jente i mål i feltet bestående av 42 kvinner, inkludert de eldste veteranene som også løp 4 km.

I den yngste UM-klassen for 15-åringer gikk gullet til Venus Abraham Teffera fra SK Vidar, mens Malin Søtorp Solberg fra Sarpsborg IL Friidrett vant 17-årsklassen, begge med god margin.

Blant seks løpere i veteranklassene over 50 år var Mette Eid Løvås fra Strindheim IL best som vinner av K 50-54 år.

KV 40-54 Ninette Solveig Banoun halveis.jpg Ninette Solveig Banoun fra Romerike Ultraløperklubb vant NM-gull i K55-59 år. (Foto: Runar Gilberg)