VLUU L310W L313 M310W / Samsung L310W L313 M310W

Karoline Bjerkeli Grøvdal sikret seg bronsemedaljen bak to suverene tyrkiske jenter. Alemitu Bekele (midten) forsvarte seieren fra i fjor og vant foran Belaynesh Olijera. (Foto: Jasper Buitink)

Det var en fin dag for terrengløping i spanske Bilbao med 14-15 varmegrader, oppholdsvær og gløtt av sol. Men regnet dagene i forvegen hadde gjort løypene meget gjørmete og sleipe.

- Det var atskillig blautere i dag enn under EM i Dublin i høst, fortalte Karoline etter løpet. Hun var den eneste som forsøkte å henge på de to tyrkiske jentene som begge har etiopisk bakgrunn. Men 19-åringen fra Isfjorden måtte slippe etter ikke så mange hundre meter og ble liggende alene på tredjeplass. Noe over halvveis ble hun tatt igjen av enda ei tyrkisk jente, og de løp sammen til Karoline økte farten ca. 1 km fra mål og fikk ei luke som gradvis vokste.

- Jeg følte jeg hadde litt mer å gå på og trodde jeg skulle klare tredjeplassen sjøl om jeg ble tatt igjen underveis. Men helt trygg på bronsen var jeg ikke før jeg nærmet meg mål og registrerte at luka hadde vokst, fortalte en godt fornøyd Karoline til Kondis.

Til tross for at den tyrkiske klubben Uskudar Belediyesi Spor Kulubu tok første-, andre- og fjerdeplassen klarte de ikke å vinne lagkonkurransen der de fire beste for  hver klubb teller. Deres fjerdejente ble ikke bedre enn 45, og de ble slått av russiske Sport Club Luch Moscow som hadde alle sine fire inne blant de 19 beste. Maria Konovalova som har vunnet E-cupen to ganger ble best av de russiske på sjuendeplass.

Vidars gjorde også en av sine beste prestasjoner i lagkonkurransen med en sjuendeplass. Arrangøren har ennå ikke publisert resultatlister, men Christina Bus Holth ble nest best på ca. 22. plass mens Fride Vullum var omtrent nr. 35 og Jessica Gunnarson ytterligere tre plasser bak.

Løpets heimeside

Etter knappe 300 m er feltet enda godt samla med Karoline Bjerkeli Grøvdal godt framme helt til høyre. (Foto: Runar Gilberg)

Hver klubb kan stille med seks løpere, og Niina Härkönen og Ida Flaatten (201) var også med og gjorde en god innsats i den spanske kulturbyen. (Foto: Runar Gilberg)

Christina Bus Holth viste at hun også kan løpe i terrenget, og var ikke mer enn ca. 2 minutter bak vinneren. Det er ikke så mye når vinnertida lå på 21.38 i den 6,25 km lange, men temmelig tunge løypa. Her ligger hun bak en av de belgiske jentene. (Foto: Runar Gilberg)

Fride Vullum var en av dem som hadde litt vansker med å  holde balansen på det gjørmete underlaget. Men comebacket etter fødselen til vesle Erle i juli gav mersmak, og meget mulig deltar Fride i sin sjuende E-cup til neste vinter. (Foto: Runar Gilberg)

Jessica Gunnarsson vant "svenskeduellen" med Anna Rahm som løp for svenske Rånäs. Også i den interne norsk-svenske klubbkonkurransen tippet det Norges vei i og med at tre Vidar-jente var foran beste Rånäs-jente i mål. (Foto: Runar Gilberg)

Alemitu Bekele drar foran Belaynesh Olijera og i mål var også rekkefølgen og avstanden den samme. Bekele vant også i fjor, og seinere på vinteren ble hun europamester på 3000 m innendørs. (Foto: Runar Gilberg)

Karoline Bjerkeli Grøvdal har 200 meter igjen av løpet og har fått den nødvendige luka som sikrer henne tredjeplassen.

De spanske klubbkameratene Alemayehu Bezabeth (29) og Ayad Lamdassem løp sammen hele vegen, og de gjorde også et seriøst forsøk på å løpe likt over mål. Men til tross for arm i arm-målpasseringen, ble Bezabeth dømt først og gitt et sekund bedre tid. I EM terrengløp gikk han også helt til topps. (Foto: Runar Gilberg)

Hässelby representerte Sverige, og Andreas Ahwall ble deres beste løper med en 30. plass. I lagkampen endte Hässelby på en 12. plass, én plass bak danske Sparta. Hannibal Jakob var beste danske løper på en 26. plass. (Foto: Runar Gilberg)

Spartas Zacharias Grassme åpnet hardt og ledet i vel én kilometer i juniorklassen for gutter. Til slutt ble han nummer 25 og tredje beste Sparta-løper. Løpet ble vunnet av tyrkiske Muhammet Emin Tan (363), og det tyrkiske laget vant også lagkonkurransen. Sparta tok en fin tredjeplass. (Foto: Runar Gilberg)

Det var god stemning og tett med tilskuere langs store deler av løypa. Også i juniorklassen for kvinner ble det tyrkisk seier, ved Esma Aydemir (453), mens det russiske laget, Luch Moscow, vant lagkonkurransen. (Foto: Runar Gilberg)