Løypa starter på Vikhammerløkka, helt nede ved fjorden, og ender oppe på toppen av Solemsvåttan 423 moh, som er det høyeste punktet i denne delen av Malvikmarka. Vel, selve toppen ligger faktisk inne på Trondheimssida av kommunegrensa, men det snakker man ikke så høyt om. En annen ting som skiller Malvikingen Opp fra de fleste andre løp, er at det benyttes en utjevningsfaktor på sluttiden som gjør at alle konkurrerer mot alle - uansett kjønn og alder. Så her kan junior utfordre senior, og mor utfordre far og så videre.

Adelskalenderen til Malvikingen Opp teller godt over 500 personer, og mange har fått bronsemedaljen for 5 års deltakelse. Men så langt er det bare ti stykker som har fått sølvmedaljen for 10 års deltakelse.

Informasjon om tidligere års vinnere etc. kan man lese på Wikipedia

Det ble totalt 38 påmeldte i konkurranseklassen i år, hvorav 35 stilte til start - 31 menn og 4 kvinner. I år var værmeldingen litt usikker med tanke på regn, og det ble bare 14 deltakere i turklassen. Da ble det uttrekkspremie på halvparten av deltakerne i turklassen!

Resultater 2024

Raskest av alle opp på toppen denne gangen var Henning Offigstad fra Bratsberg IL. Han brukte 26 minutter og 54 sekunder. Petter Ebbesen ble nummer to med tiden 27 minutter og 25 sekunder. ummer tre ble Steinar Aarvåg fra Trollheimen Fjellsportklubb. Han brukte 28 minutter og 32 sekunder.

Henning Offigstad (t.v.) og Petter Ebbessen, - hhv. nr. 1 og 2 på toppen og også nummer 1 og 2 i konkurransen Alle-mot-alle (Foto: Torgeir Kruke)

Beste kvinne var lokale Oda Gissinger fra Malvik IL som løp opp på 33 minutter og 52 sekunder. Vibeke Johansen fra Nordkapp løpeklubb ble nummer to 37 minutter og 45 sekunder, og tredjeplass gikk til Inger Ringdal Sæter fra Sunnylven IL, med 44 minutter og 19 sekunder.

beste-kvinne.jpgOda Gissinger var raskest av kvinnene. (Foto: Torgeir Kruke)