Det ble dobbelt tyrkisk i jentenes juniorklasse, og Heidi Weng var 1.21 bak Yasemin Can som tok gullet. Opp til bronsen var luka på 37 sekunder. Uansett, fjerdeplass er den beste plassen en kan ha hvis en først ikke kan komme på pallen.

I seniorklassen for kvinner vant favoritten, Andrea Mayr fra Østerrike, 38 sekund foran italienske Valentina Belotti. Kjersti Karoline Danielsen kom på en 14. og Anita Håkenstad Evertsen på en 22. plass. De var henholdsvis 4.11 og 5.20 bak vinneren.

I herreklassen ble det for første gang skikkelig afrikansk dominans, og det til tross for at verken Kenya eller Etiopia hadde med noen løpere. På de seks første plassene var det fire eritreiske og to ugandiske løpere. Eritrea vant dobbelt med Samson Gashazghi på førsteplass. Uganda tok bronsen, mens beste ikke-afrikaner ble Ahmet Arslan fra Tyrkia. Jonathan Wyatt, som flere ganger tidligere er blitt motbakkemester, måtte nå nøye seg med en åttendeplass.

Sindre Buraas var eneste norske representant og ble nummer 19 - av 149 fullførende. Opp til vinneren var det knappe 5 minutter, og det er ikke ille med tanke på at løpstida er om lag timen.

I juniorklassen for menn, der Norge ikke hadde med utøvere, ble det også eritreisk seier. Yossief Andemichael vant på 42.30 og sølvvinneren fra Tyrkia brukte 46.00. Visst kan øst-afrikanerne også løpe oppover. Mobiliserer de, vil dominansen snart bli den samme store som i flate langdistanseløp.