I flott "sommervær" (+23C) ble første løp i RBIR-karusellen 2011 arrangert tirsdag kveld. Raskest var Vilde Noraker Alfarrustad (bildet til høyre) og Kristian Braathen.

Sjelden - om noen gang - har RBIR-karuslelen åpnet med varmere vær enn det vi hadde på Jessheim denne tirsdagskvelder. Alle så ut til å trives i sola, men de som sliter med pollen var kanskje ikke helt fornøyd.

Se stor bildereportasje lenger ned på siden.

Totalt var det 194 kvinner og 282 menn på start, totalt 476 deltagere. Tilsvarende løp i fjor hadde 511 deltagere.

ALLE RESULTATENE

Neste løp arrangeres 24.mai fra Kjeller
INNBYDELSEN

Løp på Romerike 2011
Link til terminlister, innbydelser, hjemmesider

Tidligere samlesider (de samme linkene finner du øverst på lokalsiden for Romerike).

20   Asbjørn Oppegaard AHF 11:04

Bilder fra Jessheim (foto: Olav Engen, unntatt siste bildet).

Ungjenta Vilde Noraker Alfarrustad har overtaket på Karoline Næss som følger 2-3 sekunder bak, 200 meter før målgang.

Karoline satser friskt, men må se at avstanden øker til 7 sekunder i mål. I fjor brukte de samme to jentene 9.19 og 9.22, mens det i år ble 9.26 og 9.33. Varmen første nok til noe svakere tider for de fleste i år.

Tonje Julsrud løper inn til fjerdeplass blant  kvinnene, tre sekunder etter klubbvenninnen i Løpsklubben 1814, Bente Holter. Tonje van K25-29 og Bente vant K45-49, mens klubben sto som teknisk arrangør av dette første løpet i RBIR-karusellen.

Frøydis Hallstensen Øyen  er midt i oppkjøringen til sin maratondebut (Stockholm 4.juni) - og formen er tydeligvis upåklagelig. Hun forbedret seg med over ett minutt i forhold til i fjor, og rykket opp fra en totalt 26.plass i fjor til 7.plass totalt i år.

Bra driv over Helen Selboe fra Romerike Runners Team som ble nr 5 i K45-49.

Det strømmer på med kvinneløpere. 307 er Solveig Kalstad (3 i K50-54), 264 er Nina Skjerve (9 i K45-49), 283 er Turid Knudsen (2 i K50-54) og 209 er Mathilde Høye (4 i K15-19). Den som hadde klart mest krefter igjen på de siste 200 meterne var derimot Inger Marie Vinje med nr 301 som ble nr 2 i K55-59.

Kristian Braathen ledet med 5-6 sekunder i motbakken en kilometer før mål. I mål var han 14 sekunder foran nestemann. Gutta løp en kilometer lenger enn kvinnene (unntatt de 13 kvinnene som løp "lang løype").

Pål Simen Ruud Fra Romerike Runners Team ble nummer 3 i M25-29 og nummer 4 totalt.

Første kvinneløper i "lang løype" ble som vanlig Solfrid Braathen fra SK Vidar, men denne gangen ble avstanden bare 2 sekunder til Gjerdrumsjenta Eldbjørg Moxnes som jaget like bak.

...og løperne strømmer på...

Håvar Dahl fra ØM Fjeld ble nummer 5 i M25-29.

Tommy Haugseth jages av superveteran Ivar Egeberg, og holdt unna med 4 sekunders margin i mål. Tommy ble nummer 6 i M25-29. Ivar ble andremann i M60-64 etter suverene Bjørn Lauglo.

Kamp om 2.plass i M65-69, som Svein Tunold i orange trøye sikret seg 3 sekunder foran Bjørn Moløkken.

Werner Hålien fra FLO Kjeller med tommeln opp for vær, arrangører og fotograf - og sikkert også sin egen innsats.

Gladjente i tre akter:

En strålende blid Mari Weider fra Ahus BIL med dobbelt V-tegn, jagende veteraner og smil til kondisfotografen.

Tor Hegde fra Lørenskog FIL i front av en veterangruppe. Tor ble nr 10 i den store M60-64 årsklassen.

Litt yngre karer her, Fet ILs Jonathan Stokseth og Jan Henrik Lauritsen. Sistemann er oppført i klasse M20-24 i resultatlista, men det stemmer kanskje ikke(?).

Så en veteran igjen, Ragnar Solberg fra Oppsal. Tok det litt forsiktig, tre halvmaraton venter på de neste fem ukene.

...og løperne fortsetter å strømme på. Det er tre startpuljer i den lengste løypa (10 min mellomrom), og vi er fortsatt inne i første pulje.

Marlin Hartveit fra Grip, nummer fem i K lang løype.

Per Marius Hansnen, en av seks unggutter fra samme klubb, Fet IL.

Heia Torill, tommeln opp !

RBIR fan og Status Quo fan, Per Kirkerud.

Signy Henden Rustlie løp 9 sekunder raskere enn i fjor. 73 åringen (fyller 29.mai) har ikke hvilt seg i form heller. Sist helg løp hun Sentrumsløpet, og litt før det var hun med på Ringerike 6-timers. "Jadda" var svaret, da undertegnede spurte om hun fikk med seg alt.

Edvin Pedersen vant H80-84.. Heldig er den som er så sprek i en slik alder...

Ole Gorm Berg fra Lørenskog FIL kommer først i pulje 2. Han vant M40-44 på dagens nest raskeste tid.

Eidsvollingen Bernt Hoel løp denne gang for Tversoglangs - noe trøya også røper. Det gikk nok ikke så mye på tvers denne tirsdagskvelden, han vant M45-49.

Ottar Moum Larsen fra Raknehaugen SK ble nr 2 i M45-49.

En av veldig mange fra Romerike Runners Team; Geir Andersen som ble nr 6 i M40-44.

Bjørn Hytjanstorp varmet opp til fotballkamp med å løpe inn til 13.plass i M45-49. Litt senere på kvelden var han med på å vinne 15-2 i en kamp i 9 divisjon  (Eidsvoll Turn 3 - Borgen 2).

Hytjanstorp har foreviget førstemann i pulje 3, Pål Simonsen fra SAS (og Romerike Ultraløperklubb) som vant M50-54 etter sekund foran jagende Are Aarebrot.