De som prøvde å etteranmelde seg på 3 km på startnummerutdelingen like etter åpningen i dag fikk beskjed om at også den distansen var fullsatt. Men etter en stund kom det kontrabeskjed og det ble åpnet for 500 deltakere til. Det er med andre ord fortsatt mulig med etteranmelding både til Barnas maraton og til 3 km-løpet.

I øyeblikket er 23.200 påmeldt til lørdagens løp:

Distanse antall
Maraton 3087
Halvmaraton 10065
10 km 7226
3 km 1024
Barnas maraton 1746
Løp for funksjonshemmede 55
 Sum  23203


Med en del flere etteranmeldte til Barnas Maraton og på 3 km, vil påmeldingstallet krype opp mot 24.000, som er en øknng på 6000 fra i fjor. Det betyr at det trolig vil bli rundt 17.500 løpere i mål på lørdag inklusive rundt 2000 i Barnas Maraton. I fjor var tallet litt i overkant av 13.000.

Ingressbildet: Stig Ove Mortensen var førstemann som fikk utdelt startnummeret. Han debuterte på maraton i fjor på 3.50.20. I fjor var målet kun å komme seg til mål, og det gikk med glans. I år er målet å løpe fortere. - Kanskje ned mot 3.35, sa Mortensen til kondis.no. (Foto: Kjell Vigestad), TRYKK PÅ BILDET FOR STØRRE UTGAVE!

Koe_kort_A20G5155.jpg
250 i kø: Da dørene ble åpnet til startnummerutdelingen kl. 13.07, var det litt kø. Den ble avviklet på et blunk, og siden var det ingen som måtte vente på å få utdelt startnummeret.. Det blir nok langt mer travelt på fredag. (Foto: Kjell Vigestad) 

Asics-sko_G-sport_A20G5232.jpg
En vegg med Asics-sko: Det første løperne kommer til etter å ha fått startnummeret er G-sport-butikken med en hel vegg med løpesko og løpeklær fra Asics inkludert mange gode tilbud. (Foto: Kjell Vigestad)

Adidas overtar i 2014
Det er forøvrig siste gangen på minst fem år at det er Asics-produkter i butikken. SK Vidar har inngått en femårsavtale med Adidas, som nå blir både hovedsponsor for Oslo Maraton og klubbsponsor for SK Vidar. Det er positivt at Adidas nå er på banen igjen når det gjelder løping etter mange år hvor kles- og skoprodusenten stort sett bare har vært sponsor for Midnight Sun Marathon og ellers nesten ikke vært synlig i forbindelse med løping i Norge,

Samtidig er det rart at Asics, som har vært den dominerende aktøren innen løping de siste årene både i Norge og i verden forøvrig, er satt på sidelinja i Norges største løpsarrangement. Skomerket som sponser de toneangivende maratonløpene verden over som New York, Paris og Berlin Marathon og vår store nabo, Asics Stockholm Marathon, er etter lørdagens løp ute av Oslo Maraton.

Kondis-stand_A20G5250.jpg
Kondis på plass: Standen vår er maraton-expoens mest i øyefallende med nytt utstillingsmateriell. Det er mange gode boktilbud og innmeldingstilbud. I tillegg er det mulig å sikre seg litt av Kondis-historien. Kondis flytter i neste uke til Ullevål stadion etter 21 år i Dovregata 2 ved Bislett. Restlageret av Kondis-blad fra 1990-tallet og 2000-tallet blir ikke med på lasset til Ullevål. De kan Kondis-medlemmer og andre deltakere i Oslo Maraton plukke med seg helt gratis. (Foto: Kjell Vigestad)

Marc_Roesell_Barcelona_tv_Gatto_Frencesco_Roma_A20G5199.jpg
Fra Spania og Italia: Marc Roesell fra Barcelona (tv) og Gatto Frencesco fra Roma skal løpe halvmaraton. Etter at Oslo Maraton ble medlem av maratonorganisasjon AIMS har antall langveisfarende deltakere økt kraftig. Marc og Gatto studerer imidlertid i Norge i år, så de har ikke hatt så lang vei. (Foto: Kjell Vigestad).

Aarets_T-skjorte_Marianne_Roehme_A20G5198.jpg
Gult er kult: Her viser den nye daglige lederen av Kondis, Marianne Røhme, fram den tekniske løpetrøyen som alle deltakerne i Oslo Maraton får utdelt når de har gått slalåm gjennom expo'en og kommet til T-skjorte-utdelingen. (Foto: Kjell Vigestad)

T-skjorteutdeling_A20G5192.jpg
Fra Linnerud ungdomskole: Ivrige elever fra "idrettslinja" på skolen sto for utdelingen av T-skjorter i størrelser fra XS til XXL. (Foto: Kjell Vigestad).

Paamelding_A20G5241.jpgFullt, men ikke helt fullt: Maraton, halvmaraton og 10 for Grete er forlengst fullt besatt, men etter at antall startplasser på 3 km i dag ble økt med 500, så ligger påmeldingen fortsatt åpen for både 3 km og for Barnas Maraton. Det kan gjøres over nettet eller på startnummerutdelingen, hvor det også er selvbetjening. (Foto: Kjell Vigestad)