Etter å ha spurtet seg videre til både semifinale- og finaleplass de to foregående dagene stod Thomas Roth fredag ettermiddag klar på startstreken i EM-finalen på 800 m. 

- Jeg møtte adskillig bedre motstand i dag enn i de foregående løpene. Men nivået stiger naturlig nok fra forsøk, semi-finale og videre til finalen, kommenterte Roth. 

Det ble et typisk mesterskapsløp. Ingen var spesielt interesserte i å dra opp farten, og feltet lå dermed samlet hele veien fram til oppløpet. Første runde ble passert på 55,17, med franskmannen Pierre Bosse i front. Thomas Roth ble liggende mye i bakerste del av feltet, men det gjorde han også de to foregående dagene. Da viste spurtstyrken hans seg å være avgjørende. 

- Jeg skjønte fort at det kom til å bli et lureløp nå i finalen. Men da det gikk mot slutten, viste det seg at alle hadde litt mer spurt enn meg på lager. Men nå var også jeg den i feltet som på forhånd hadde dårligst pers. Mulig jeg burde løpt mer offensiv, mulig stolte jeg for mye på spurten min, det er vanskelig å si. Men om jeg hadde tatt teten for å dra opp farten, hadde sannsynligvis konkurrentene bare brukt meg som hare og tatt meg på slutten uansett. 

- Kroppen kjentes egentlig ganske bra i dag, men tre løp på tre dager har nok likevel satt sine spor. Helst skulle jeg hatt den kroppen jeg hadde i går på semi-finalen. 

- Men at jeg skulle komme helt til finalen hadde jeg aldri trodd på før mesterskapet. Jeg trodde vel egentlig ikke at jeg skulle komme videre til semi-finalen engang, så jeg er svært godt fornøyd med EM-resultatet, strålte Thomas Roth. 

Alle Kondis-reportasjer fra EM 2012
Finalefeltet på 800 m i EM. Thomas Roth i bane 2. (Foto: Bjørn Johannessen)


Thomas Roth ganske avslappet før start. Og litt trøtt?? (Foto: Bjørn Johannessen)


Thomas Roth langer ut fra start. (Foto: Bjørn Johannessen)


Passering 400 m på 55.17. Den rolige åpningen gjorde at alle hang med. (Foto: Bjørn Johannessen)


Engasjerte supportere. (Foto: Rolf Bøhn)


Thomas Roth hang med feltet hele veien, men med tøffere konkurrenter ble det vanskelig å avansere i feltet på oppløpet. Roth måtte dermed nøye seg med 8. plassen. Ikke helt uventet var det Yuriy Borzakovskiy som kunne strekke armen i været som vinner. (Foto: Bjørn Johannessen)


Borzakovskiy fornøyd med EM-gullet. (Foto: Bjørn Johannessen)

Alle resultater