10km_Martin_Kjaell-Ohlsson_9C0E7792

Maraton neste: Martin Kjäll-Ohlsson tok Fornebuløpet som en gjennomkjøring foran Stockholm Marathon, hvor han stiller i det innlagte svensk mesterskapet, om drøye 14 dager

10 km-løypa var tøffere enn ventet

For de fleste gikk det litt saktere enn i Sentrumsløpet. Øystein Mørk (bildet) ble nr. 2 på 33.30. I Sentrumsløpet løp han på 32.47. Det var grus på et par partier, mange svinger og samlet 50 m med stigninger. I Sentrumsløpet er det mer bakker, men kanskje likevel en lettere løype. Øystein løper her forbi det gamle kontrolltårnet på den nedlagte hovedflyplassen etter ca. 7,5 km.

10km_Siri_Stoermer_vinner_9C0E7883

Siri Størmer var raskeste jente på 10 km

Hun vant på 38.03 og var 1.22 foran Ingerlise Wingaard Jensen. 135 jenter løp 10 km. Her var guttene i klart flertall med 265 menn i mål. Både på 3 km og 5 km var jentene i klart flertall.

10km_fra_bro_9C0E7966

Flott løype: Det var mye skryt av løypa etter løpet selv om den ikke var så rask som forventet. 10 km-løypa svinget seg langs sjøen eller gikk i parkområder som her. Etter hvert som Fornebu blir helt utbygd, vil det år for år bli enda finere omgivelser. Fortsatt pågår det mange byggearbeider og det står fortsatt igjen en del stygge bygninger som ennå ikke revet.

10km_Petra_Jacoby_Rye_9C0E8013

Ryeløpet neste: Petra Jacoby fra Rye ble tredje beste jente med 40.14. Neste tirsdag er  Ryeløpet neste utfordring for løpere i Oslo-området.

5km_Erik_Gramstad_vinner_9C0E7594

Erik Gramstad fra OSI løp 5 km på 15.03

OSI-gutten sto for dagens aller sterkeste løpsprestasjon. Han var 32 sekunder foran Tareke Hakos, en etiopisk asylsøker.

5km_Kari_Madslien_vinner_9C0E7696

Kari Madslien vant kvinnenes 5 km

I Sentrumsløpet løp Kari på 38.43. På Fornebu løp hun 5 km på 18.31. Det er to resultater av omtrent samme klasse, som kan tyde på at 5 km-løypa er raskere enn 10-kilometeren.

5km_Ole-Petter_Fjeld_9C0E7633

Ole-Petter Fjeld vant gutter 14-15 år på sterke 16.14

5km_Heidi_Egeland_9C0E7715

Heidi Egeland vant jenter 16-17 år på gode 18.45

Fjorårets NM-vinner for junior på halvmaraton fikk ikke stille opp sist lørdag i årets NM for å forsvare NM-gullet. Tjalve-treneren vil helst at hun skal løpe baneløp på vårparten. Heidi, som liker beste lange løp og jo lengre jo bedre, "lurte" seg til å løpe på Fornebu, men nøyde seg med å løpe 5 km.

3k_start_gutter_9C0E7255

Startskuddet har gått for 3 km

Fabian Skarboe Rønningen fra arrangørklubben Tyrving gikk rett i tet og var også først i mål og vant klasse 14-15 år på 10.26. Han var sekundet foran Thomas Bucher-Johannessen (nr. 59), også Tyrving, som vant klasse 12-13 år.

3km_start_mest_jenter_9C0E7267

Jentene dominerte ungdomsløpet på 3 km

Hele 82 jenter fra 10-15 år stilte opp mot 43 gutter.

3km_jenter_fjord_9C0E7391

Tyrvingjenter først mål

De tre Tyrvingjentene, Aurora Dybedokken (nr. 80), Ingvild Drabløs (nr. 78) og Leah Røste (nr. 83) holdt følge hele veien. Aurora vant på 11.46 to sekunder foran Invild og Leah.

På hjemmebane - fra arrangørklubben Snarøya Sportsklubb

Med 990 påmeldte oppfylte Friidrettens Venner og medarrangørene Tyrving og Snarøya Sportsklubb nesten drømmen om 1000 påmeldte det første året. Og med 850 fullførende er Fornebuløpet allerede et stykke oppe på lista blant landets største mosjonsløp. Med en kvinneandel på 45 % og suverent flest jenter blant de nesten 300 under 16 år, så ser vi en ny trend i norske løp. Lenge var det rundt 80 % menn i norske løp, og andelen over 40 år var foruroligende høy. Men denne trenden er brutt. Nå stormer en ny generasjon inn i norske mosjonsløp.