Palestineren begynte å løpe da han kom til Norge for under 1 1/2 år siden. I hjemlandet kunne han ikke løpe da han ville bli mistenkt for å være kriminell. Det var derfor en stor frihet for han å få lov til å løpe når han kom til Norge. I fjor meldte han seg på to av løpene i Oslo Maraton. Det viste seg at han hadde et stort talent, da han allerede etter 3 måneder sprang 10 km på 38 minutter.

Siden har hans store drøm vert å springe maraton. På innebandytreninger med venner fikk han bekreftelse på sin store kapasitet. Når vennene begynte å bli sliten etter en times spill, hadde han fremdeles mye energi og spilte bare bedre og bedre på slutten av treningen. Da han fortalte om sin drøm om å løpe maraton på under tre timer, var det likevel få som trodde det var mulig å få til på første forsøk. Ala fikk et treningsprogram og var svært målrettet og trofast i sin oppfølgingen av opplegget.

Muslim
I tillegg har han hatt en ekstra utfordring med at han faster og kunne bare spise i løpet av noen timer etter solnedgang under Ramadan på sommerstid i Norge. Han måtte selvfølgelig tilpasse intensiteten på treningen, men holdt fast på øktene. Erfaringen hans er at han får en mental styrke gjennom fasteperioden.

Også under selve maratonløpet kom hans muslimske gudstro godt med hvor han ber om styrke gjennom løpet. Det var ikke lett å holde fokus for han da smertene meldte seg under Oslo Maraton. Som flyktning må han klare seg med lite penger, og han har derfor ikke skikkelige konkurransesko. Knottene på løpsskoene hans gjorde sitt til at han både blødde og fikk blå merke under føttene. Han klarte likevel å trosse smertene og holdt fokus helt til mål.

Ala har også vært bevisst i forhold til ernæring og å trene pusteteknikk. Etter å ha møtt en så målbevisst mann som Ala, blir en sittende igjen med et spørsmål: Hvis en har en løpskropp og er svært målbevisst, hvor langt er det da mulig å nå? En slik enorm fremgang som Ala har hatt i løpet av ett år, har satt undringen i sving. Med 2.53 på første forsøk på maraton, hva kan det bli neste gang?