Kenenisa Bekele løp den kuperte løypa på 27.49 og forbedra Craig Mottrams løyperekord med 47 sekunder. Det er også et nytt årsbeste i verden, satt helt uten drahjelp i det som regnes for å være ei heller tung løype.

Avstanden bakover til de nærmeste konkurrentene viser også klassen på Bekeles løp. Nummer to ble Ayad Lamdssem fra Spania, som i vinter vant E-cupen i terrengløp og i fjor høst ble nummer to i EM terrengløp. Nå var han hele 59 sekunder bak Bekele, etter å ha hengt med etiopieren i 3 km. Daniele Meucci fra Italia, som tok bronsen på 10.000 m i sist EM, ble nummer tre, 1 sekund bak Lamdassem.

- Det var utrolig artig å være tilbake i god form igjen, fortalte Bekele etter løpet. - Sjøl om det var tungt å ligge alene i tet, følte jeg meg sterk, og jeg tror jeg har en del å gå på. Neste løp nå blir 3000 m i Diamond League-åpningen i Doha, fortalte Bekele som kan ta sitt tredje strake OL-gull på 10.000 meter i London seinere i sommer.

Kvinneklassen i Great Ireland Run ble et spennede oppgjør mellom de to britiske løperne Gemma Steel og Charlotte Purdue. Steel som tok bronse i EM terrrengløp, var sterkest mot slutten og vant på 32.06 mens bare 20 år gamle Purdue  noterte 32.10.