Vegard Melby gir her de siste instruksjoner før starten.

Herkules Friidrett har lagt ned utrolig mye arbeid i forberedelsene, og ble kronet med suksess.  Løpet er kommet for å bli !  Med bedre vær hadde nok adskillig flere tatt turen til Vealøs som gir fantastisk utsikt over hele Grenland, men været la ingen demper hverken på innsatsen eller humøret på deltakerne.

Resultatliste .

 

 

Startskuddet går.  Fremme venter 4, 5 km fin grusvei med total stigning på 350 høydemeter, men den første kilimeteren er temmelig flat.

Fredrik Mandt dra opp tempoet fra start.

Snart får en kvartett en liten luke.  Fredrik Mandt (40), Asbjørn Berland (65), Vegard Brun Saga (grønn trøye).  Bakom kommer Øyvind Hylleseth (27) med en mer forsiktig åpning.

 

Asbjørn Berland med Vegard Brun Saga i rygg.

 

Men om ikke lenge var Asbjørn Berland alene i tet, og seieren var aldri truet.  - Et veldig sterkt og overbevisende løp !

 

Øyvind Hylleseth (27) imponerte stort og tok en sterk 3. plass blant sterke unggutter.  Vegard Brun Saga, som løper orientering for NTNUI (tidligere Skien orienteringsklubb) var ikke fullt så fornøyd.  -  Det ble en stjernesmell.  Et rykk underveis straffet seg, og til slutt ble det bare en 9. plass.  Men det er jo heller ikke dette jeg trener spesielt på.  Orientering er noe anderledes enn motbakkeløping.

 

Fornøyde treningskompiser i Langesund:  Lene Tangen og Brita Cecilie Mustad.  Brita gjentok seieren fra i fjor.

Selvsagt måtte motbakkegeneralen selv, Christian Prestegård, stille opp i år igjen.  Denne gangen med sin 9 år gamle sønn, Olav, som allerde er en dreven motbakkeløper !

Kåre Hafskjold, Kviteseid, er en ivrig deltaker på de aller fleste løpene i Telemark.

Og sterke løp av superveteranene: Jan Andersen (74 år) og Kåre Hafskjold (73 år)

 

 

 

Brita Cecilie Mustad øverst på pallen.  Andre plassen gikk til Karine Fluge Ulleberg.

Nr.1 Asbjørn Berland.  Nr.2 Fredrik Mandt.  Nr.3 Øyvind Hylleseth.

Asbjørn Berland, Samnanger ved Bergen, med det flotte spesialdesignede håndlagde vinnertrofeet.  Trofeet er laget av KSM (Karlsen & Solbakken Maskinering).  Berland er motbakkespesialist, og kunne føye nok en motbakketriumf til sin merittliste.