Ruten Opp er et knallhardt motbakkeløp for mosjonister og aktive, men også en flott turmarsj for trimmere. Fra toppen av Ruten har du fantastisk utsikt blant annet mot Trollheimen. Traseen har ca 800 høydemeter fordelt på 5,5 km. 
 
Løypa er variert med en god blanding av litt grus, sti, myr og fjell. Løpere som trener en del i marka vil kanskje trives best, men det har aldri vært noen ulempe med god kondis heller... 
 
Arrangør Kyrksæterøra IL tilbyr flotte pengepremier til de tre beste løperne i herre og dameklassen. Transport av LETTE ytterklær opp til toppen for konkurranseløperne. Det settes opp høydemeterskilt slik at nye løpere lettere kan se hvor de ligger an i løypa. Enkel resultatseremoni på toppen, premieutdeling i startområdet etter at løperne har kommet ned fra fjellet. Rask resultatservice på nettsiden etter løpet.
 
Konkurransen starter kl 12:00. Trimklassen er åpen mellom kl 10:00 og 11:30.
Klær innleveres i startområdet senest kl 11:15. Pakkes i merket pose som man får utdelt ved henting av startnr, og innleveres i startområdet senest kl 11.15.
Påmelding til sodalo@gmail.com eller mobil 4021 7543. Etterpåmelding før start, senest kl 11:30.

Alle som løper i konkurranseklasse får en flott deltakerpremie. Pengepremier gitt i samarbeid med Sparebanken Hemne og Ove Aunli Sport deles ut etter følgende fordeling:
1. premie gavekort kr 2000,- hos Ove Aunli Sport
2. premie kr 1000,-
3. premie kr 500,-
I tillegg tilbyr Sparebanken Hemne rekordpremie på kr 1000,- for de som tar ny rekord i herre eller dameklassen. Gjeldende rekorder: herrer 40:20 (Dadafo Dhaqabi, 2009), damer 45:47 (Anne Nevin, 2011)
 
Trimmerne blir heller ikke glemt. De er med på å skape en flott ramme rundt arrangementet, og flotte gavepremier blir trukket ut i trimklassen, skjei til alle barn.

Mulighet for kaffe og kake ved nedkomst fra fjellet.

Tips fra arrangøren angående skovalg:
Det beste er lette terrengløpesko med solide gummiknotter for godt feste på våt sti (f.eks. Inov8 xtalon 212).

Arrangementets hjemmeside med reportasje og resultater fra tidligere år


Fjorårsvinner og løyperekordholder Anne Nevin på vei opp til toppen av Ruten. Pengepremie blir utbetalt til den som slår hennes løyperekord på 45:47 min.