Bergensbaneløpet har idag arrangert Karrieretrappa-løpet på BI. Det årlige løpet finner sted på BI på Nydalen i Oslo. Det løpes opp en bratt trapp som svinger seg fra "Oasen" i skolebygget og syv etasjer opp. I konkurransen stiller hvert lag med to utøvere og to lag kjemper mot hverandre av gangen. Når lagenes førsteutøver når toppen, må vedkommende slenge ned en karabinkrok. Når denne når bakken, kan lagets andreløper stikke av gårde.

Det hele begynte med prolog kl.09:00. Deretter ble det kvartfinale og  semifinale. Det hele ble avsluttet med  bronse og finale kl.13:45

Karrieretrappa_BI_30_10_2014_1.jpgTrappa som skal bestiges. De raskeste løper opp på noe over 30 sekunder.  Foto: Erling Pande Braathen.

Med_Blikket_mot_toppen_DSC_0247.jpgTidlig i konkurransen og løperne kikker mot toppen. Foto: Ida Cathrine Svendsen, arrangøren

Tidlig_fight_DSC_0079.jpgHer fra en av de tidligere rundene.  Foto: Ida Cathrine Svendsen, arrangøren

Semifinalistene_Karrieretrappa_2016_DSC_0275.jpg
På toppen med semifinalistene.  Foto: Ida Cathrine Svendsen, arrangøren

Earnst_and_Young_tar_tredjeplassen_DSC_0260.jpg
Ernst &Young løper inn til seier i bronsefinalen  Foto: Ida Cathrine Svendsen, arrangøren

Tom_Martinsen_foerste_etappe_finalen_DSC_0253.jpgTom Martinsen har tatt teten foran Deloitte i finalen.  Foto: Ida Cathrine Svendsen, arrangøren

Tom_Martinsen_tar_i_mot_Peder_Bjerke_til_seier_Karrieretrappa_DSC_0262.jpg
Tom Martinsen kan juble over seier i det Peder Bjerke kommer til toppen på andre etappen. Foto: Ida Cathrine Svendsen, arrangøren

VINNERNE I KARRIERETRAPPA
2016: Jobzone
2014: KPMG
2013: KPMG
2012: Deloitte
2011: Deloitte
2010: PWC

At det ikke er noen vinner i 2015 skyldes at en nå arrangerer tidlig på året istedenfor, som de første årene, på slutten av året. Dermed ble høstløpet 2015 forskjøvet til januar 2016.

Perder_Bjerke_og_Tom_Martinsen_IMG_20160128_140510.jpg
Peder Bjerke og Tom Martinsen vinner Karrieretrappa.  Foto: Heming Leira

Ingen av dem hadde trent spesielt hverken før eller for dette løpet, men hadde deltatt en gang før. Nå blir det ømme muskler i morgen, kunne de fortelle.

De har heller ikke deltatt i løpskonkurranser før og kjente ikke til at det nå finnes en rekke trappeløp i Oslo. Men Tom har som mål å løpe Oslo Maraton til høsten.

Kondis tok noen videosnutter fra bronsefinalen og selve finalen.

Her er starten på første etappen i bronsefinalen som viser hvor hard kampen er om å få ledelsen inn i trappa.Andreetappen i bronsefinalen.

Finalen i Karrieretrappa 2016.
Arrangøren står for løpet fra Oslo til Bergen (eller omvendt) som er den store styrkeprøven mellom Norges to største handelshøyskoler, BI og Norges Handelshøgskole.