KONDISBLOGGERNE                
Se alle blogginnlegg fra Siri

Siri Slotterøy Johnsen er ambassadør i Kondis. Som ambassadør har hun anledning til å tilby alle som bruker hennes ambassadørkode når de melder seg inn i Kondis, 100 kroner i rabatt på innmeldingsavgiften. Siri sin ambassadørkode er 115.

 

Fjorårets siste post handlet om at jeg ønsket å starte litt på nytt, en slags restart. Etter tre ganske begredelige år på løpefronten var det på en måte et enkelt valg; fortsette å synke lenger ned i dritten eller få stabla seg på beina igjen. Målet om ingen skader i 2023 føltes riktig, men fryktelig urealistisk. Men likevel, jeg må jo prøve!! Så, litt om hvordan dette går nå da.
 

siri-slotteroy-johansen-blogg-so-far-so-good-003.jpg
 

 • Skadefri. Etter 1 av 12 måneder er det heldigvis grønt lys her. Skal ikke si jeg er helt uten stein i skoa, men egentlig er det bra - for det gjør meg flinkere på å gjøre mer av de rette tingene og mindre av de gærne.
   
 • Styrketrening. 2 dager per uke, ingen slurving så langt. Grønt som bare det altså! Og det beste av alt, det fungerer. Jeg kjenner at det hjelper, jeg er helt klart sterkere og mer robust for løping. Det gjør det så klart lettere å holde motet oppe, og pelle seg på gymmen jevnlig.
   
 • Kontinuitet. Jepp, det går fint. Har ikke vært syk og ikke skadet. Så har fått trent litt mindre enn jeg har lyst til, men omtrent så lite som er smart. Sånn må det være nå. Det jeg sitter igjen med av læring, spesielt i 2022, er at jeg ikke må skynde meg så himla mye i opptreningen. Jeg må holde igjen, og heller droppe en løpetur enn å legge på. Heldigvis er det mørkt, kaldt og glatt ute nå - så får litt hjelp. Men, klart grønt lys her også altså!
   
 • Løping. Jeg skynder meg langsomt og det lyser helt klart grønt De to siste ukene har jeg løpt rett over 6 mil, mens de to foregående var jeg på hhv 42 og 32 km. Er litt ski også i den laveste uka, og det blir nok flere uker der ski erstatter løping de helgene vi er på fjellet. Jeg tenker at 6 mil løping per uke er maks ut februar, så får jeg se an fra mars. Jeg håper selvsagt å kunne gå litt opp, men kontinuitet er mye viktigere enn mer løping. Amen
   
 • Kosthold. Her er det litt mer kupert. Jeg var helt klart mest påskrudd og motivert i starten. Jeg syns dette er skikkelig, skikkelig vanskelig. Jeg opplever ikke at resultatene kommer - så da blir det litt kræsjing. Dette er helt klart der det går dårligst, og om det ikke lyser blodrødt, så er det i alle fall ikke grønt lys her. Jeg forsøker med små skritt, slik at det ikke skal være så vanskelig, men det er vanskelig likevel. Hjelper nok ikke å være godt voksen heller.
   
 • Løpskonkurranser: Grønt lys som bare det. Planen er å konkurrere fra mars/april, så her er jeg perfekt på plan!
   
 • Maraton: Nesten enda mer grønt her enn over! Jeg håper på høstmaraton, og det ser jo veldig lovende ut, enn så lenge.
   
 • Sosialt: Det er ikke mange løpeøkter jeg gjør alene altså! I tillegg var jeg faktisk med på social winterrun for 2 uker siden. Sist søndag var vi fem stk på sosial langtur, fredagene er det early birds med 4-6 stk og tirsdagene har vi terskeltirsdag. Det er jo gull å kjenne så mange andre spreke morgenfugler! Ser ut som det er 3 løpeøkter jeg er uten date, av januars 19 løpeøkter. Så jeg tror vi sier grønt så det holder
   
 • Mål: Jeg har et mål om å være tilbake på 2019 nivå i år, jeg er ganske langt unna foreløpig. Men det går fremover, og det er ennå godt med tid. Tror jeg kan si at det i alle fall er skjær av grønt her.

siri-slotteroy-johansen-blogg-so-far-so-good-002.jpg
 

Ellers? Jeg har betalt løplisensen og er så taggat for sesongen at det er helt koko.

De siste 3 ukene nå har jeg fått kjørt fine terskeløkter ute, det gir meg formutvikling og økt optimisme. Jeg kjørte først en økt alene med dragtid på hhv 18 og 16 min, 2 min rolig løping mellom. Uken etter økt med Marita der vi løp 3 x 2 km med 2 min rolig løping i pausene. Og i dag kjørte jeg 3 - 2 -1 - 0,5 km med Thine. Jeg satser altså på litt lengre intervalldrag nå, så blir det nok gradvis kortere og raskere når våren nærmer seg. Foreløpig tør jeg ikke mer enn en sånn økt i uka, men om noen uker så håper jeg å kunne kjøre to sånne økter i noen av ukene i alle fall. Vi får se. Skynde seg langsomt! Jeg har i alle fall fått litt troa på dette , og ser litt lysere på løpesesongen 23 allerede etter en måned. Stay tuned da altså!

Har du maraton på planen i år syns jeg du skal lese denne: Maratonstegene
 

siri-slotteroy-johansen-blogg-so-far-so-good-001.jpgFra sist søndags bytur! 23,5 km tror jeg det ble på meg. Og det gikk ganske så fint med kroppen! Veldig hyggelig var det også:-) (Foto: Siri Slotterøy Johnsen)

 

Siri Slotterøy Johnsen er ambassadør i Kondis. Som ambassadør har hun anledning til å tilby alle som bruker hennes ambassadørkode når de melder seg inn i Kondis, 100 kroner i rabatt på innmeldingsavgiften. Siri sin ambassadørkode er 115.

Besøk bloggen herhttp://5-over.com/blog

KONDISBLOGGERNE                
Se alle blogginnlegg fra Siri