Sharon Broadwell vil teste ut et kjent løpskonsept som både er sosialt og spennende. Erfaring viser også at dette ikke blir så langvarig som man skulle tro.

Backyard ultra løpet har hun kalt "Det Røde Huset Backyard Ultra" oppkalt etter huset på arenaen i Gaustadvegen 26.

I sin innbydelsen på Facebook skriver Sharon:
Starten går kl 12. Det skal løpes en småkupert runde på ca 6.5 km hver hele time. Alle som ikke klarer å starte på neste runden hver hele time er slått ut. Siste løper som kan starte vinner. Slutt tider på runden spiller ingen rolle så lenge du er klar til å starte neste runde. Premie til vinneren. Alle som er slått ut får begynne å feste i det røde huset mens vi ser på løperne slite gjennom flere runder.

Løperne får sportsdrikk, vann, kaffe, te, frukt, og snacks. Festdeltakere får litt mer fristende mat. Hver enkelt må ta med egen grillmat og drikke.

Kost: Ingenting å delta i løpet, men ta med egen grillmat og drikke. Det røde huset har kjøkken, flere bord og stoler og 2 toaletter.

Finn fram til Gaustadvegen 26

Ultraløp?
Ja, det er ingen grunn til å tro at vinneren vil løpe mindre enn 50 kilometer totalt... Samtidig blir det mye kortere pauser her enn f.eks. i Halden Ultraintervall der man løper 8 x 10 km med start hver tredje time og over 2 timer pauser for de fleste. I Backyard Ultra løper man i 25-40 minutter avhengig av nivå... etterhvert saktere enn det også, og da blir pausen kort!