Fredrikstadløpet har for mange blitt en fast tradisjon som sesongens første konkurranse - i alle fall på norsk jord. Dette var tilfellet også i år for mange av deltagerne i årets utgave av Fredrikstadløpet som var det 20. i rekken.

Bildet til høyre: Mads Bigum Johansen kunne til slutt løpe inn til seier på halvmaraton etter å ristet av seg Gjermund Sørstad og Knut Nordviken som hang med til noe over halvløpt løp. (Foto: Bjørn Johannessen)

Totalt var det  478 som fullførte en av de tre distansene som inngår i Fredrikstadløpet. 196 fullførte løpets lengste distanse, halvmaraton. Mens 225 fullførte 5 km. Ungdomsløpet på 3 km hadde 57 fullførende. I tillegg kom barneløpet med 128 deltagere. Så til sammen ble det dermed 606 fullførende, noe som var ny deltagerrekord.

Halvmaraton ble vunnet av Mads Bigum Johansen, IK Tjalve på 1.12.41, mens Gloria Vinstedt ble best blant kvinnene ved å løpe inn på 1.23.39.

5 km vant Hassan Abd Ali, BUL på 15.26 tett fulgt av Helge Langen, Rindal og Kristian Monsen, Ull-Kisa som begge fikk 15.29. Blant kvinnene tok Gunhild Halle Haugen en solid seier ved å løpe inn på 17.23.

Ungdomsløpet på 3 km ble vunnet av Martin Kirkeberg Mørk og Stine Wangberg som fikk henholdsvis 10.23 og 11.18.

Årstiden tatt i betraktning var det fine løpsforhold i Fredrikstad. Sol fra bortimot skyfri himmel og at gradestokken viste oppover mot 10 grader gjorde at det var behagelig temperatur å løpe i selv om det var noe motvind enkelte partier av løypa.

Komplette resultater

Arrangementets hjemmeside

Bilder i Fredrikstad Blad

Gloria Vinstedt løp inn til seier på halvmaraton med tiden 1.23.39 i Fredrikstadløpet. (Foto: Bjørn Johannessen)

Start 21,1 km.                                                                                                           Foto: Per Inge Østmoen

Rebecca Andersson, Strømstad Løparklubb ble nr.2 på halvmaraton med 1:27:34    Foto: Per Inge Østmoen

Kjersti Lerkerød, BUL ble  nr.3 på halvmaraton med 1:28:13  Foto: Oddvar Røsten

Gjermund Sørstad, Kondis tapte duellen i Påskemaraton 2.påskedag om andreplassen da han løp på 1.13.27 I  Fredrikstadløpet vant han duellen og ble nr.2 med tiden 1:13:37  Foto: Per Inge Østmoen

Teten etter 2 km. Gjermund Sørstad, Kondis leder an sammen med Knut Nordviken, Vidar med Johan Hellman til venstre bak og Mads Bigum Johansen, Tjalve. Disse holdt følge et godt stykke ut i løpet.

Sigurd Agnalt, Trøsken IL var en av mange som valgte solbriller og det VAR skarpt lys i Fredrikstad.
1:37:39 holdt til seier i yngste klasse på halvmaraton 12-16 år. Sigurd holdt distansen veldig bra og løp seg opp fra 103 plass blant mennene halvveis til 79 plass i mål.  Foto: Heming Leira

Synkronisert pardans nedover Ferjestedsveien etter 2km med president i Kondis Tim Bennett, som dagen før ble gjenvalgt for 2 nye år i presidentstolen, til venstre og forsidegutten Tero Markus Päivärinne (forsidegutt både i juli 2007 og og oktober 2006)  i bladet KONDIS.

Tidligere var Anne Eldegard norges beste kvinnelige triatlet. Nå går det litt saktere, men
med 1:42:25 løp hun 10 minutter fortere på  distansen enn i fjor høst, så det går fremover.
Tiden holdt til en 3. plass i klassen.                   Foto: Oddvar Røsten

Siri Slotterøy Johnsen, Fredrikstadløpets balldronning med løpeskjørt og Treningscamp sin fargerike treningsdrakt.
1.44.53 ga en 15. plass. Mens løp som Borredalen Rundt utsetter starten grunnet den sene vinteren, har Treningscamp rekordstor tilslutning i Frognerparken om dagen. Sist onsdag var det hele 40 løpere på deres treningsøkt .Les mer om treningsgruppa her.

Ellen Wold, tidligere styremedlem i Kondis, holdt lenge følge med Kondis nye daglige leder Marianne Røhme.  Foto: Heming Leira

Svein Arne Sølvberg, Oppegård IL vinner klasse 65-69 år på imponerende 1:25:03. Bare to minutter etter klasserekorden til Knut Austlid fra 1996.                                                             Foto: Per Inge Østmoen

To spreke kondisreportere: Rolf Bakken, Orion og Hedmarksreporter på kondis.no, tar 4. plass i 50-54 år på 1:28:39 mens Arne Folmer, Halden IL og Østfoldreporter på kondis.no, tar 4. plass i 45-49 år på tiden 1:27:00  Foto: Heming Leira

Thomas V Schuler, tysker som løper for Kondis. Med 1.18.52 ble det seier i klasse 40-44 år.

Jann Post (434), var ikke i all verdens form, fortalte han kondis.no før start, men tiden 1.17.08 var bare minuttet bak persen fra Drammen i fjor. Post lå i flere felt underveis, og med ett unntak, så vi ham dra feltet hver gang. Offensiv løping! 5. plass ble det i den meget sterke klassen 30-39 år. Til venstre har han vinneren av klasse 50-54 år, Vidar Åsly, Ringebu-Fåvang IL, som vant klassen på 1:19:09.  Til høyre for seg har har Post  Henning Pedersen fra Moss som løp på 1.19.28. Pedersen tar 2. plass i 40-44 år. Foto: Heming Leira

Vidar Ellefsen, Golder Associates BIL tar klasseseieren i 55-59 år på 1:23:12

Jon Flesjaa, Askim IF vinner klasse 60-64 år på 1:36:36

Guro Eriksen vinner yngste kvinneklasse 12-16 år på tiden 1:39:15 I fjor var det bare Vilde Gaarder, Sturla som løp fortere på distansen av de under 17 år.

Siri Vilberg, OSI har trent bra i vinter og det syntes på tiden 1.30:44 holdt til 3.plass i klasse 17-29 år og 7. plass totalt. Personlig rekord med over to minutter! Vi får nok høre en glad Siri i Ukas forsprang på onsdag.
Her er hva hun skriver på bloggen sin.

5 km

Starten 5 km Foto: Per Inge Østmoen

Gunhild Halle Haugen, vinner 5 km på 17:23 Den tidligere toppløperne er nå i veteranklassen 40-44 år
hvor det kun er Runar Bostad som er bedre.  Foto: Heming Leira

Hassan Abd Ali, BUL vinner 5km for menn på 15:26. Her er det (212) Endre Aamodt, Bagn IL - Valdres Langl. som følger nærmest. Endre endte på 4. plass med 15:32 . I sort ser vi Robert Bergstå, Svarstad IL som blir nr.7 med 15:51. Foto: Oddvar Røsten

Superveteran Gudmund Høst, Heming er ikke så ofte å se i løypene, men når han først dukker opp er det alltid spennende å se hva han presterer. Da vi snakket med Gudmund etter løpet var han sånn passe fornøyd. Vi synes han bør ha all grunn til å være godt fornøyd. Når du løper i 50-54 års klassen er 16.35 FORT, Gudmund! Kun 12 løpere klarte å slå ham totalt. Gudmund har sjøl klasserekorden for både 45-49 og 50-54 på 5 km. I 2006 løp han på 15:29 og i 2010 på råsterke 15:41.

Begge løpene ble unnagjort nettopp i Fredrikstadløpet.  Om to år er han i 55-59 årsklassen. Der lyder rekorden på den norske veteranrekorden på16:59.....

Helt til venstre bak Gudmund ser vi en nesten 50 år yngre løper, Simen Halle Haugen, som kom i mål bare sekundet etter Gudmund på 16.36. I år slo han mora, Gunhild Halle Haugen, med nesten 50 sekunder. Så nå er den tida forbi hvor mor Gunhild klarer å holde følge med sønnen, som fylte 14 i januar.

3 KM

Start 3 km          Foto: Per Inge Østmoen

Stine Wangberg, Fredrikstad IF (startnummer 4) sørger for arrangørens eneste distanseseier i årets
Fredrikstadløp med 11:18    Foto: Heming Leira

Martin Kirkeberg Mørk, Sturla vinner 3 km med tiden 10:23 foran Lars Lurdahl Stangeland, Røa IL med 10:28

Elias og Philip har kontroll på markedsføringen.

Alle har hørt om maleriet: Gammel dame med katt. Her har vi: Spenstig jente med båt

Marianne Røhme, Kondis nye daglig leder løp sammen med over 20 andre kondisrepresentanter.
 Kondis holdt sitt landsmøte nettopp i Fredrikstad denne helgen og hadde gangavstand til starten.  Foto: Per Inge Østmoen

Den sene vinteren har vært det store samtaleemne denne våren og den var tydelig i Fredrikstads gater også.

Nede ved havna så vi våren vi venter på.

BARNELØPET

Aleksander Kvamme Jensen 10 år  løp og filmet hele barneløpet.  Han ble nr. 2 og fikk dermed filmet
 vinnerens løp.        Foto: Oddvar Røsten