Til start i Holmenkollstafetten lørdag 14. mai stiller et herrelag og et damelag der alle har kombinert syns- og hørselshemming og døvblindhet. Disse representerer en allsidig gruppe med tanke på yrkes- og utdanningsbakgrunn. 
 
Maratonmannen gjennom 30 år, Arne Olav Løvik (til venstre) som er helt døv og sterkt svaksynt, tar selvfølgelig den lengste etappen (2.800 m), mens vårt forbilde Harald Vik løper gjennom Frognerparken (1.520 m). Harald er helt døv og blind, og fikk Kongens fortjenestemedalje i sølv (2007) blant annet for sine reiser i inn- og utland på sykkel og i joggesko. Han har gjennomført New York City maraton 18 ganger, og syklet Trondheim-Oslo også 18 ganger!
 
Resten av gjengen representerer både førskolelærere (både mannlig og kvinnelig), jurist, pedagoger, fisker, IKT seniorkonsulent, lege, sosionomer, snekker, håndverkere, regnskapsførere, fysioterapeuter, massører, informasjonskonsulent, idrettsforsker, rådgivere, bibliotekar, møbeltapetserer, sekretær og webansvarlig.
 
Totalt 96 personer involvert: Det er 16 frivillige og 14 tolker som er løpe-ledsagere som gjør det mulig at 30 løpere med dobbel sansetap kan delta i løpet. Nesten 50 tolker sørger for at kommunikasjonen flyter godt gjennom denne tre dagers sammenkomsten.
 
Prosjektleder Berit R. Øie (sterkt tunghørt og svaksynt) fikk økonomiske midler fra Extra-spillet Helse og rehabilitering til dette fantastiske arrangementet. Søkerorganisasjonen er Landsforbundet for kombinert syns- og hørselshemming/døvblinde (LSHDB), og er glad for at Foreningen Norges Døvblinde også er representert.
 
Tett program: Både fredag, lørdag og søndag har ulike forelesere som skal snakke om “Motivasjon for trening og hvordan allikevel delta når syn og hørsel er redusert”. Flere av deltakerne har ikke vært i noen joggesko på mange år, og Holmenkollstafetten er en flott motivasjonskilde til å starte å trene, og forhåpentligvis fortsette med trening etter denne spennende helgen.


Berit R. Øie er en av initiativtagerne og pådriverne for å stille to lag i Holmenkollstafetten med syns- og hørselshemmede. Hun er selv en av løperne på kvinnelaget. Her løper hun Halden Bruløp tidligere i år. (Foto: Bjørn Johannessen)