Både Marius Vedvik fra Førde og Eli Anne Dvergsdal fra Jølster benyttet annledningen til en tur hjemom da Jølster maraton ble arrangert for 34. gang. Gularduoen valgte mila, som de vant komfortabelt.


IMG_4639.jpg
Marius Vedvik inn til seier på 10 km

Marius Vedvik hadde gått offensivt ut i forkant og håpet på en tid godt under 30.00, kanskje sette løyperekord også. Men i dag gikk det desverre ikke veien selv om han syntes det var en grei gjennomkjøring nå i forkant av EM i halvmaraton.

Til kondis kunne han berette at han ikke helt visste hva som hadde skjedd. Greide ikke å pushe på i dag. Men greier jeg å holde denne farten på halvmaraton, blir det likevel bra.

I EM er han rangert som nr. 50 av 100 på pers, en pers han satte i fjor på råsterke 1.04.14 i Venlo, Nederland. På spørsmål om han greier å se 63 -tallet på søndag blir han litt tankefull. - Det er raskere enn eg sprang i dag i snittfart. Kommer eg inn på 1.04, blir eg fornøyd.

Kondis ønsker her å legge til at det er stor forskjell på å løpe alene i en mil enn å ligge i et godt felt med jevngode motstandere.


IMG_4690.jpg
Eli Anne Dvergsdal vinner kvinneklassen

Til EM i friidrett skal også vinneren av kvinneklassen, Eli Anne Dvergsdal. Hun er oppvokst på Helgheim på andre siden av Jølstravannet "enn der me sprang på i dag. men me passerte Dvergsdal underveis, det er der far min er ifrå", kunne hun fortelle til Kondis.

Hun var godt fornøyd med løpet. Det ble jo løyperekord (35.28), så det er bra. - Men egentlig hadde eg håpa på å løpe litt fortare, løypa her bør vere raskare enn Sentrumsløpet i Oslo der eg sprang på 34.31. Men samtidig følte eg at leggane var litt stive etter mykje trening den siste tida. Og så er det alltid lett å ønske og løpe litt raskare enn å klare det.

Det er neste helg som gjelder nå, så nå blir det å trappe litt ned på hardtreningen og lade opp mot EM i halvmaraton. Der håper hun å få en god opplevelse, gjerne perse etter et godt disponert løp. Hun hadde ikke i tankene å bli tatt ut, så dette var en stor overraskelse.I EM blir det å kjenne på nivået og lære av det.

Mange har perser godt under 1.10, ja helt ned på 1.07. Men det er også mange som ligger på 1.15-1.17, så hun ønsker i alle fall å gjøre det best mulig og kanskje også bidra for det norske laget i sammendraget.

Det skal i alle fall bli spennende å følge "sogneduoen" neste søndag.

Nærmest Marius Vedvik fulgte Bjørn Móren (IK Akele) på 34.14 og junioren Erik Johannessen Skrede fra Førde på 36.53. 

Ane Brekke fra Førde fulgte nærmest i kvinneklassen. Hun løper i jenter 16/17år og ble klokket inn på 42.07. Veteranen Anna Margrete Tråve ble nummer 3 på 44.05, en imponerende tid av en som har passert 60 år.


IMG_4677.jpg
Bjørn Móren (IK Akele) blir nummer 2

IMG_4701.jpg
Harald Olsnes (38.42) vinner menn veteran 50-59 år,

IMG_4706.jpg
Karl-Magnus Tobiassen fra Varegg blir nummer 2 i menn veteran 40-49 år.

IMG_4712.jpg
Ane Brekke blir nummer 2 i kvinneklassen

Alle resultater

Les også hovedartikkelen "Øygard-dobbel i Jølster maraton"