Etter en vellykket lansering med over 3800 deltakere i 2023, ønsker Bedriftsidretten å doble antall deltakere når Energistafetten gjennomføres for andre gang 1. juni 2024. Nå åpner påmeldingen.

Med på laget får Bedriftsidretten en av regionens største arbeidsgivere, Stavanger universitetssjukehus (SUS), som stiller opp i anledning åpning av påmeldingen til årets stafett.

– Vi gleder oss til å være med og levere på det ambisiøse målet til Bedriftsidretten og vi håper å stille med 1000 deltakere, sier Vibeke Hop som er leder for Bedriftsidrettslaget til SUS.

Sammen med klinikksjefene Berit Haaland og Sølve Braut er hun entusiastisk med tanke på engasjementet deltakelse i stafetten skaper, og det er verdifullt i en tid hvor kollegene på SUS forbereder seg til å levere Norges største sykehusprosjekt.

– Dette er ikke bare en stafett, men en glimrende anledning til å bygge lagånd, samhold og positivt fellesskap for alle våre ansatte og kolleger. Vi gleder oss til å ha aktiviteter i forkant, under løpet på selve dagen og muligheten til å samles etterpå, sier hun.

We just felt like running.jpg
Lag 136 – «FLX – We just felt like running” (Foto: arrangør)

Et arrangement for alle

Energistafetten er et lavterskelarrangement for lag på 6-10 personer som kan etableres av bedrifter og privatpersoner. Opplegget henter inspirasjon fra Holmenkollstafetten og Tour de France, og bak står Rogaland Bedriftsidrettskrets.

– Vi er utrolig glade for at SUS vil bidra med mange deltakere, og lover et variert utvalg etapper slik at alle kan delta. Vi håper også at mange lar seg inspirere fra i fjor til å skape liv og god energi langs løypa, sier Paasche i Bedriftsidretten.

Suksess i Energibyen Stavanger

Erik Egedahl er en av ildsjelene bak arrangementet og styreleder for Bedriftsidretten i Rogaland. Ideen fikk han etter pandemien hvor behovet for å styrke folkehelse, og få folk opp av sofaen ble åpenbart.

– Vi så en utvikling der stadig færre voksne var i aktivitet, og i Bedriftsidretten merket vi denne nedgangen. Det fikk oss til å tenke nytt, og vi har lansert mange nye tilbud de siste årene. Energistafetten ble arrangert for første gang i fjor og ble en umiddelbar suksess. Vi har fått på plass en årlig begivenhet, sier Egedahl stolt.

Stafetten er utviklet i nært samarbeid mellom bedriftsidretten og næringslivet, hvor målet er å skape en opplevelse for alle som bor og jobber i Energihovedstaden Stavanger. Det blir fantastisk stemning langs løypa for både deltakere og tilskuere. De som ikke løper selv, inviteres til å danne heiagjenger og skape positiv energi langs etappene. 

– Vi har fått utrolig mange positive tilbakemeldinger. Vi merker enorm interesse allerede før påmeldingen har åpnet, og samtlige støttespillerne har varslet at de blir med videre. I år blir vi altså enda større og bedre. Jeg gleder meg til tusenvis av deltakere og masse god stemning, sier han. Så da er oppfordringen gitt – tar du imot stafettpinnen?

Påmelding gjøres via nettsiden www.energistafetten.no

Praktisk informasjon

  • Lørdag 1.juni 2024
  • 386 påmeldte lag i 2023, til sammen 3860 deltakere
  • Start- og mål i området ved Forum Expo
  • Lag kan dannes av bedrifter, organisasjoner, nabolag m.m.
  • Total distanse: ca. 13,5 km
  • Nedre aldersgrense 16 år
  • Påmelding åpner i januar
  • Det blir mellom 9-11 etapper med varierende lengde mellom 500 til 2000 meter. Delta med 6-10 personer per lag. 

Støttespillere i 2023:
Stavanger Business Region, DNB, Stavanger Aftenblad, Lyse, Equinor, Wintershall Dea, Aker BP, Vår Energi, Shell, DNO, PGNiG, OMV, Conoco Phillips og Cegal.

Sindre Jørgensen.jpg
Veksling i Energistafetten 2023. (Foto: AMW Media)