Toppfoto: Thomas Solberg Eide tar teten ut fra start i det første forsøksheatet. (Foto: Erling Pande Braathen)

Tett i tett: Slik blir det i innspurten når speaker kommenterer farten på førsterunden med at det er jenter 13 år-fart. Thomas Solberg Eide er raskest i spurten og vinner på 4.07.64. Ett knapt sekund seinere er alle de seks som kom til finalen i mål. (Foto: Erling Pande Braathen)

FLERE BILDER FRA NM FRIIDRETT I KONDIS BILDEDATABASE

Resultater menn 1500 m forsøk (6 til finalen fra hvert heat)

8   105   Mathias B. Engevik   Tjalve   4,09,21

Heat 2: Hans Kristian Fløystad lå i tet i store deler av løpet og var også først over mål. Bak følger to i svart Haugesundsdrakt, Tom Erling Kårbø og Morten Kolstø Velde, som ble nr. 2 og 4 i heatet.  (Foto: Erling Pande Braathen)

​Spurt heat 2: Det gikk veldig sakte i starten også i det andre heatet heller, men Hans Kristian Fløystad (nr. 98) økte farta da det var to runder igjen, og vinnertida ble fem sekunder bedre enn i første heat.

Forbilde? Erik Udø Pedersen har kopert sveisen til Henrik Ingebrigtsen. Her løper de side om side nesten helt til mål hvor Henrik blir nr. 4 i heatet og Erik nr. 5, men begge trygt videre til finalen. Men det var bare tiendeler som skilte dem og Helge Langen, som ikke gikk videre. (Foto: Kjell Vigestad)