De to svenske toppløperene, Emelie Forsberg som bor i Måndalen og Ida Nilsson som også bor i lokalområdet, vant dameklassen. De to venninnene er på det svenske randoneelandslaget og løper i fjella i Romsdalen om sommeren. De deltar på lokale løp og vil også stille til start på Geiranger halvmaraton 10. juni. I fjor blei Emelie nummer åtte i nevnte løp, men var da skadet. I år lover hun revansje.

Vinnertiden på de to svenske jentene blei 18.50. På tredjeplass kom Hanne Svanemyr Kjos på tiden 22.12.

Det var flott sommervær på Åndalsnes i dag og temperaturen i løypa lå på 22-23 grader. Da vi satte oss i bilen etter løpet viste temperaturmåleren 27 grader. Men løpet er bare på 5 km og store partier av løypa går i skogen med skyggepartier. Ingen av deltakerne vi snakket med klaget på varmen.

Totalt 280 løpere deltok på Åndalsnesløpet der 126 løp hovedløpet på 5 km. Terje Hole i Åndalsnes IF var fornøyd med deltakertallet, Rekorden er 320 deltakere fra 2008.

I herreklassen seiret Bård Indredavik, Åndalsnes IF på tiden 17.08 foran Iver Synstnes Hole, Åndalsnes IF med tiden 17.12. Lars Kavli, også Åndalsnes IF blei nummer tre på 17.19. Dette er den samme rekkefølgen på herreløpere som det var i 2016.

RESULTATER overall (pdf)

RESULTATER klassevis (pdf)

Se bildealbum på facebook Kondis Møre og Romsdal

Se video fra starten på Åndalsnesløpet

Start_tet
Teten i startfeltet løper ut fra Øran Stadion. Startnummer 37 er Jo Brøste Nørstegård og nummer 36 er Kristoffer Sverdrup, begge Dombås IL

start_2
Først litt lengre bak finner vi vinneren Bård Indredavik, - fremst her mens Iver Hole er rett bak med startnummer 24.

Starten_bakre_del
Startnummer 88 er Magnhild Vik og nummer 86 er Anna Husøy-Vik, begge fra Innfjorden

Lars_Kavli_leypa
1 km fra mål leder Lars Kavli foran Bård Indredavik. Noen steg bak kommer Iver Hole.

Iver_Synstnes_Hole_loeypa
Iver Synstnes Hole ligger på tredjeplass.

startnummer_36
Kristoffer Sverdrup fra Dombås blir fjerdemann

Startnummer_39
Runar Ødegård blir nummer fem

Leif_Saegrov_loeypa
Leif Sægrov med startnummer 52. Startnummer 91 er Martin Øyen Tøraasen, Folldal IL

Nilsson_Forsberg_Uran
Ida Nilsson (85) og Emelie Forsberg (83) med Are Uran bakerst

startnummer_62
Kåre Flåten med startnummer 62

Baard_Indredavik
Vinneren i herreklassen, Bård Indredavik, er trønder, men bor på Åndalsnes. Bård er nettopp blitt far, men regner med å få tid til å trene slik at han blir klar for maraton i Oslo Maraton 16. september