Mangeårig "Mister Ultraløp" og sportens nestor i Norge, Per Lind, er tildelt "Ultraløpsutvalgets hederspris" for 2013.

Det er NFIFs ultraløpsutvalg som hedrer en av sine egne på denne måten. Per var leder av utvalget fram til 2012, og sitter fortsatt som medlem i Ultraløpsutvalget selv om han ikke har vært så aktiv de siste to årene.

Hedersprisen har ingen fast definerte kriterier, men tildeles enkeltpersoner eller lag som har bidratt administrativt eller prestasjonsmessig på en fremragende måte - og som falles utenfor kriteriene til "Årets Ultraløper"

Foto:Ole Arne Schlytter

Tidligere mottagere av Utraløpsutvalgets hederspris:
2010: Erik Nossum (honnørpris) Se kondisomtale
2010: Herrelaget EM/VM 24-timers Se kondisomtale
2011: Herrelaget VM Ultra Trail Se kondisomtale
2012: Trond Sjåvik Se kondisomtale


Ultraløpsutvalgets hederspris 2013

Per Lind

Selv var han en meget habil ultraløper, men det er gjennom sitt mangeårige sterke engasjement og utrettelige arbeid som leder av ultraløpsutvalget og landslagssjef han vil sette sitt avtrykk som den sterkeste drivkraften når den norske ultraløpshistorien skal skrives.

Per er en klok mann som med suksess har vunnet anerkjennelse for vår idrett på alle plan i det norske idrettshierarkiet. Han er også høyt aktet og anerkjent i det internasjonale ultramiljøet.

Med sin sterke personlighet og inkluderende væremåte har han rekruttert flere til ultraløp enn noen annen. Mang en ultraløper har dratt nytte av hans store erfaring både med treningsmetoder og løpsstrategi. Per er en dialogens mann som alltid ser mennesket bak idretten og gjennom det har løftet mange ultraløpere fra å være lovende til å nå eliten.

Han ER nestoren og grunnsteinen i UltraNorge. Det er med stor glede og ære vi tildeler Ultraløpsutvalgets hederspris til Per Lind.

Ultraløpsutvalget januar 2014

Runar_Gilberg_640_IMG_2412.jpg

Her ser vi Per Lind som leder og løpersupport under VM 100 kilometer 2010. Den som får drikke er Kondisredaktør Runar Gilberg.

Her er det Årets Ultraløper 2010 , Gjermund Sørstad, som gratuleres av den gang Ultraløpsutvalgets leder.

StOlavUltra-2007_Per_Lind2.jpg

Per Lind i profileringstrøye fra Ultraløpsutvalgets hovedsponsor gjennom 8 år, Hytteplan AS. Hovedsponsoren og Per hører begge hjemme på Ringerike, og Per har selvsagt vært helt avgjørende for avtalen med Hytteplan AS, en avtale som er fornyet flere ganger og nå løper ut etter 2015-sesongen.