De fleste av disse valgte å starte ved Thon Hotel Bryggen for å gå hele veien til Knarvik. 26 flotte, men harde km langs Trondhjemske Postvei, som ble anlagt allerede på 1700-tallet. Etter starten passerte de Mariakirken og fortsatte videre langs historiske Bergensgater til Sandviken.

De som ønsker en kortere variant kan starte opp i Åsane. Så er det ut i et flott kulturlandskap som ender opp med  flott utsikt over Nordhordlands fjordlandskap, hvor man kan se de siste 8-9 km langs broer helt til mål i Knarvik.

Bildet:
Sigrid Sundfjord og Inger Marie Hanstveit er over siste brua og har bare et par km igjen til mål. (Klikk på bildet for større utgave)

Tekst og foto: Kjell Vigestad

LES OGSÅ:
Knarvikmil nr. 30 ble feiret
Tone Hjalmarsen og Mulugeta Zewede Hulensav vant halvmaraton
Rekordløp av av Hovlandsdal 5 km
Mulugeta vant dobbelt i Knarvik 10 km
Fargerik Minimil i Knarvik
Mange glade barn i Knøttemila


Startskudd: Mens røyken sprer seg setter feltet seg i gang presis kl. 10.00 fra Thon Hotel Bryggen.


Mor og sønn: Slitsomt, men flott tur, sa Einar Gjeraker og Lise Christine Gjeraker fra Fana var enig.


Raskest: Stein Tore Vinterstø fra Alversund tok turmarsjen som en treningstur og brukte 2.42 på løypa fra Bergen til Knarvik. GPS-en hans viste 26,3 km. Han løp siste halvdelen av løypa helt alene, men hade ingen problemer med å finne veien. - Løypa var perfekt merket, sa han.


Halvmaraton: Ingeborg Bjørge Austrheim (nr. 7) og Marie Helene Bjørndal møter halvmaratonløperne, som er på toppen av første broa etter drøye 3 km.


Godt humør: Guro Hosøy Andersen (th) har pyntet seg med løypebånd. På spørsmål om de bak henne da ville finne veien, så pekte hun bakover.....


Baktroppen: De hadde kun løypesoperne bak seg, men kort vei til mål etter 5,5 timers gåing fra Bergen så langt.


Flott kulturlandskap: Deler av turmarsjløypa går i slike omgivelser. Gisle Sellevold står på toppen av et gammelt steinhus og peker mot den siste brua i brusambandet og mål på stadion i Knarvik 8-9 km lenger framme.