Fredrikstadløpet er tilbake i den nygamleløypa etter i fjor å ha vært henvist til østsiden av Glomma i fjor grunnet gravarbeid i Sentrum.Også været var ikke som det pleier, det minnet mer om høst, skrev Bjørn Johannessen i sin reportasje fra Fredrikstadløpet i fjor med over 50 bilder.

Nå blir det altså tilbake til løypa i sentrum, som den har vært i mange år, riktignok med noen endringer på vestsida av traseen. Også været ser ut til å bli som det pleier med sol og akkurat passe antall varmegrader.

Fredrikstadløpet var lenge sesongåpning for lengre løp på Østlandet (og også med noen langveisfarende). De siste årene har imidlertid Holmestrand Halvmaraton kommet med på terminlista og Påskemaraton i Drammen faller rett som det er før Fredrikstadløpet. I tillegg reiser flere og flere løpere til utlandet og løper både maraton og halvmaraton.

Men til tross for dette er Fredrikstadløpet fortsatt meget populært og hadde i fjor 388 fullførende. Flere ganger har Kondis holdt sitt landsmøte i plankebyen og slik er det også i år. Det betyr ytterligere 20-30 deltakere. For øyeblikket er Kondis den største "klubben" som er påmeldt med 23 løpere, mens arrangørklubben Fredrikstad har 21 løpere.

Med 338 påmeldte for øyeblikket kan det fort gå mot 400 deltakere.  Det er spådd glimrende løpsforhold med rundt 13 plussgrader. Ja, det er faktisk bra løpet ikke går på kvelden, for yr.no melder om hele 19 plussgrader  kl.18:00 - 24:00!!

Vi tror at det som vanlig kommer mange å etteranmelder seg på søndag og at det blir over 400 som deltar på søndag. Let´s go run Party!

Blant de vi gleder oss aller mest til å hilse på blant deltakerne er Christina Bus Holth, som har vært skadet i to år, men som er tilbake i manesjen og skal være en av de som er i best form når hun stiller i NM terreng på Ås på lørdag. Søndag er hun påmeldt 5 km i Fredrikstad. 

Vi tør ikke love noen klasserekord, men Synøve Brox som herjet klasserekordene i fjor i klassene 55-59 år er påmeldt 5 km, og vi kan fortelle at hun nylig løp 10 km i Spania på 39:10, og da løp hun en av kilometrene på sand. I fjor løp hun Sentrumsløpet på 39:23. Den nå ett år eldre Synøve Brox er altså foran skjema i forhold til i fjor.....

SJEKK INN og meld deg på til en av vårens største løpsfester på lang distanse på arrangørens hjemmeside.

SJEKK UT de mange bildereportasjene fra et av de løp kondis.no har fulgt tettest oppigjenomm årene.

DSC2647_Josephine-Ambjornsson.jpg
Josephine Ambjörnsson ble beste kvinne på halvmaraton med tiden 1.21.37 i fjorårets Fredrikstadløp. (Foto: Bjørn Johannessen)

Tim_Bennett_Tero_Roger_Syversen_IMG_4380.jpg
Fotoet som har blitt plakat for Kondis. President Tim Bennett og Tero under Fredrikstadløpet i 2013, som vi ser mye bedre vær i gamleløypa. Foto: Heming Leira

Ellen_Wold_Marianne_Roehme_IMG_4413.jpg
Ellen Wold, tidligere styremedlem i Kondis, holdt lenge følge med Kondis nye daglige leder Marianne Røhme i Fredrikstadløpet i 2013  Foto: Heming Leira

3 km_start_640x427.jpg
Også i 2012 var det sol og varmt ser vi. Her fra starten på 3km. Foto: Arne Folmer

utstilling-BJ.jpgI 2011 dreide det eg kun om Fredrikstadløpet også på det lokale galleriet Plankeflis hadde man viet søndagen til å vise frem forskjellige løpere.  Foto: Bjørn Johannessen.