Felta var store og utrolig jevne. 31 løpere var mindre enn halvminuttet bak herrevinner Edward Cheserek som gjorde unna de 10 kilometerne på 30.20. Ferdinand Kvan Eman hadde ikke en av sine beste dager, og kom til slutt 2.24 bak Cheserek. Meget mulig ble åpningen noe for tøff siden han var bare 1,6 sekunder bak lederen - og lå på en 43. plass - etter 3 km. Ferdinands UCLA-lag kom på 18. plass.

Frida Berge løp et mye jevnere løp og avanserte fra en 91. plass etter 2 km til 79. plass da mål ble passert etter 6 km. Løpet ble vunnet av Kate Avery på 19.32 mens Frida brukte 21.07. Laget hennes, Oregon, endte på sjetteplass.

Vegard Ølstad var kvalifisert for løpet og stod på startlista, men er ikke å finne på resultatlista. I alt fullførte 246 løpere i herreklassen og 253 i kvinneklassen.