Noen løp 650 meter, noen løp 1100 meter og noen løp 2500 meter. Det og tiden man brukte var det minst viktige i Haga IFs "Gjørmeløpet" torsdag kveld.

Det som virkelig betød noe var å bli møkkete, jo mer, jo bedre!

- Det er vanskelig å forutsi antall deltakere,  ikke minst kollisjoner med andre arrangementer i bygda påvirker deltagelsen. Derfor har vi arrangert dette på en ukedag i stedet for i weekenden de siste årene, sier løpets primus motor Hilde Johansen til kondis.no.


Mange_deltagere_start2 (800x480).jpg
Full fart ut fra start for de yngste deltakerne (Foto: Hilde Johansen)
 

Det har åpenbart vært vært en suksess. I sitt 12. år var man tett på deltakerrekorden fra 2015 da det var 217 deltakere.

- Vi hadde med 208 glade løpere i løypene våre i dag, og her snakker vi om lavterskeltilbud med fokus på folkehelse, sier Johansen. - Vi kunne nok dratt flere deltakere med tidtaking og lengre løyper, men tenker at  vi da hadde mistet en del av de som foretrekker lavterskeltilbudet.

- Vi ser at Gjørmeløpet nå etter 12 år begynner å "sette seg" og at det kommer stadig flere deltakere også utenbygds fra. Løpet tilrettelegges også for personer som er forhindret fra å kunne bevege seg i terrenget, ved at disse kan benytte løpebanen som trasé - slik som en av årets deltaker som satt i elektrisk rullestol. Dette er en aktivitet som hele familien kan gjøre sammen, og ta gjerne med bikkja også, sier Hilde Johansen  som er for lengst i gang med å promotere det 13. Gjørmeløpet i 2018.
 

RB_bilder_løpsdagen.jpgRomerikes Blad sendte live (!) fra Gjørmeløpet og la også ut en fin bildeserie.

Dette er bare tilgjengelig for avisens abonnenter, men vi tar med linken likevel: 

Slik ser man ut etter et ekte gjørmeløp – se bildene!

 

 

Mange_deltagere_start (800x483).jpg

Spenningen stiger. (Foto: Hilde Johansen)
 

plaskeri (800x600).jpg

Akkurat slik forholdene skal være. Mamma, sett på vaskemaskinen! (Foto: Hilde Johansen)


Viktigere_med_gjørme_enn_farten.jpg

Det var viktigere å finne vann og søle enn å komme fortest mulig til mål. (Foto: Hilde Johansen)


mistet_støvel (720x960).jpg

Hjææælp, støvel'n min! (Foto: Hilde Johansen)


Nøkkete_hjul (705x800).jpg

Rullestol er ingen hindring for å være med på moroa. Det var best å ikke kjøre i gjørma eller ned i bekken, men rullestoildekka ble da møkkete nok bare av turen rundt idrettsplassen.
(Foto: Hilde Johansen)


medaljer (800x458).jpg

Medalje til alle. (Foto: Hilde Johansen)