I år var 200 påmeldt, og sjøl om forholda var utfordrende med is og slaps, så var det mange som gjorde unna de drøye 8 kilometerne i meget bra driv. Løypa er den samme som brukes i Siddisløpet som går om våren, men start og mål er forskjøvet med et par kilometer. Underlaget er grus, men denne gangen var ca. 60 prosent av løypa dekt av is og slaps. I partiene som går gjennom skog var det imidlertid bar grusvei, og de fleste løp i sko uten pigger. 

Juleløpet er et løp av det uhøytidelige slaget uten annen tidtaking enn den som kommer opp på dette Strava-segmentet. Dessverre er det en god del tider som ikke er blitt registrert, og fere av de raskeste kvinnene mangler. Det er per nå 106 på resultatlista, men ganske mange flere deltok. 

Raskest av herrene var Magnus Aarrestad som løp på 27.59 og holdt en snittfart på 3.29 på det krevende føret. Magnus har vunnet løpet flere år på rad, og han har også beste tid på dette segmentet med 26.09 fra Juleløpet 2019. 

Antakelig var bare 16 år gamle Mia Austevik Bø raskest av kvinnene i år med ei tid på 31-tallet. 

– Det var gøy å være med på Juleløpet, fortalte Mia til Kondis etter løpet. Siden de beste starta i flere forskjellige puljer, var det ikke så lett å ha kontroll på konkurrentene, men dette løpet var uansett først og fremst god trening og en fin start på julefeiringa. Mens det for de fleste var årets siste konkurranse, har Mia et løp til på programmet. 

– Planen er å løpe 3000 m i Sandneshallen fjerde juledag, opplyste Mia som er lillesøstera til Maren Austevik Bø som i år har kommet som et skudd med blant annet 17.08 på 5 km og 1.17.15 på halvmaraton. 

Spirit-general Einar Søndeland kunne for øvrig fortelle at også Narve Gilje Nordås tenker å løpe 3000 meteren i Sandneshallen 28. desember, og målet hans skal være å slå Jakob Ingebrigtsens norske innendørsrekord på 7.40,32. 

Jentetrio-foto-Runar-Gilberg.jpgMia Austevik Bø (til venstre) var antakelig raskeste kvinne i Juleløpet. Her ser vi henne sammen med to andre unge sprekinger, Mathea Lægran (midten) og Adele Norheim Henriksen. (Foto: Runar Gilberg)


Adele Norheim Henriksen var på juleferie i Stavanger og løp rolig siden det ikke var så lenge siden hun hadde vært syk. 16 år gamle Mathea Lægran som har 3000 m-pers på 10.30, var med på Juleløpet for første gang. 

– Tror du julematen vil smake ekstra godt nå?
– Ja, det vil den helt sikkert gjøre. 

– Hva står på menyen? 
– Det blir ribbe, svarte Mathea som i likhet med de andre deltakerne dro fornøyd heim etter en fin tur i godt selskap rundt det vakre Stokkavatnet. 

Randi-Hoff-Hope.jpg70 år gamle Randi Hoff Hope hadde utstyrt seg med brodder og gjorde unna de 8 kilometerne på 56 minutter. (Foto: Einar Søndeland) 

Christer-Husvaeg.jpgSpirts styreformann, Christer Husvæg (til høyre), legger ut fra start på det ikke helt løpsvennlige underlaget. 


Resultater - med ganske mange mangler