Halden Ultraintervall så dagens lys allerede høsten 2007. Konkurransen hadde form som en gedigen intervalløkt (derav navnet "ultraintervall") hvor det i løpet av 24 timer skulle løpes 8 x 10 km. Hver tredje time var det start på ny 10 km, inntil alle åtte løpene var unnagjort og døgnet var gått. 
Halden Ultraintervall ble et populært arrangement, og konseptet med "ultraintervaller" bredde om seg og ga inspirasjon til lignende løp bl.a. i både Norge (Malm Ultraintervall) og Sverige på jogg.se.  

Fremdeles ledige plasser
Halden Ultraintervall ble arrangert tre år på rad, i 2007, 2008 og 2009. Deretter ble det to års pause inntil arrangørene tok opp konseptet igjen i fjor. Historiens femte utgave av Halden Ultraintervall arrangeres 2.-3. november i år

Foreløpig er 24 påmeldt årets løp. Taket på antall deltagere er satt til 35, så det er fremdeles ledige plasser. Påmeldingsfristen går ut 20. oktober.
Startliste og info om påmelding finner du på arrangementets hjemmeside.


Sosialt arrangement
Halden Ultraintervall kan fortone seg som et slit, men det er også et sosialt og uhøytidelig arrangement. I "pausene" mellom hvert "intervalldrag" har deltagerne muligheten til å oppholde seg i gymsalen som ligger rett ved start- og målområdet. Gymsaltilværelsen er halve "gleden" ved å delta i Halden Ultraintervall. I tillegg til at det mellom øktene både spises og soves blir det også mye tid til å få diskutert alt som som tenkes kan om løpene, smertene, gledene, oppturene og nedturene.  

Se også forhåndsomtale i Halden Arbeiderblad

Tidligere års reportasjer fra Halden Ultraintervall:
2012
2009
2008
2007

Hjemmeside Halden Ultraintervall

D4N8164.jpg
Klar til start: Mye slit, men også mye moro og god stemning i fjorårets utgave av Halden Ultraintervall. Blir DU å finne på startstreken i år? (Alle foto: Bjørn Johannessen)

D4N8511.jpg
Nattetappene: Hva bedre kan man finne på en lørdagskveld og natt enn å løpe? 

D4N8690.jpg
Gymsalen: Halve opplevelsen av Halden Ultraintervall er den berømte gymsalen. Her både soves og spises det i pausene, men også strategiene, løpsutviklingene, vannblemmene og smertene diskuteres flittig.