Halden Ultraintervall hadde form som en ekstrem langintervalløkt der det skulle løpes 8 x 10 km i løpet av ett døgn. Løpet startet lørdag formiddag kl 12:00, og deretter var det ny start hver tredje time. Det vil si klokka 12:00 - 15:00 - 18:00 - 21:00 - 00:00 - 03:00 - 06:00 og 09:00.

Robert Hansen, som vant første året Halden Ultraintervall ble arrangert, nærmest knuste sin egen løyperekord og kom under 5 timer totalt på de 8 milløpene. Det ga et snitt på 37.25 per løp, og han løp den siste mila fortest av dem alle da han jublende krysset målstreken på 36.23. Hansens totalte sluttid ble dermed 4.59.17.

Vinner av kvinneklassen, Åslaug Golf Kaardal, åpnet sterkt på de første løpene og skaffet seg et forsprang til sine kvinnelige konkurrenter. Den ledelsen ga hun aldri slipp på, og kom i mål på totalt 6.02.11 - noe som i snitt gir 45.16 per 10 km.

Årets utgave av Halden Ultraintervall var det tredje (og siste) i rekken, og arrangementet og løperne ble tilgodesett med de beste løpsforholdene som har vært. Temperaturen gjennom døgnet lå rundt 5-6 grader, det var oppholdsvær og minimalt med vind.

Totalt var det 27 som stilte til start i år. Det var ny deltagerrekord - om enn bare med en mer enn i fjor. 23 fullførte alle de åtte milene, og det var også en mer enn i fjor.

Resultater - 1. løp

Halden Ultraintervall 2009 er i gang, og første løp er unnagjort. 27 stilte til start (20 menn og 7 kvinner). Dette er ny deltagerrekord, da det var 26 som stilte til start i fjor.

Løyperekordholder og vinner for to år siden, Robert Hansen, åpnet sterkt og vant første milløp på 37.08 min.
Åslaug Golf Kaardal var beste kvinne på første løp med 41.12.

(Foto: Bjørn Johannessen)

Starten har gått. 27 løpere stilte til start. (Foto: Bjørn Johannessen)

Løyperekordholder Robert Hansen har ambisjoner om ny løyperekord og åpnet halvannet minutt raskere på den første mila i år enn da han vant for to år siden. (Foto: Bjørn Johannessen)

Åslaug Golf Kaardal beste kvinne etter ett løp. (Foto: Bjørn Johannessen)

Svein Vestøl, Fk Jerv. (Foto: Bjørn Johannessen)

Marte Pedersen (275) og Miriam Delphin Gulbrandsen. (Foto: Bjørn Johannessen)

Per-Einar Roth, Ull/Kisa Friidrett. (Foto: Bjørn Johannessen)

Arne Chr. Folmer, Halden (251) og Steinar Ohr. (Foto: Bjørn Johannessen)

Knut Kronstad (256), John Gunnar Jakobsen (272) og Erik Fredriksen holder følge etter 5 km. (Foto: Bjørn Johannessen)

Marit Berg Bjerknes tar til seg drikke, mens Magne Gunnerød har funnet ut at det er varmt på "solkysten" i Halden. (Foto: Bjørn Johannessen)

Per Oscar Holm-Olsen, Halden var også med for to år siden. (Foto: Bjørn Johannessen)

Halden Ultraintervall arrangeres i år for tredje gang. Ellen Wold (bildet) og Frants Mohr er de eneste som har deltatt alle tre gangene. Her løper Ellen med fjorårets løps-t-skjorte. (Foto: Bjørn Johannessen)
2. løp - start kl 15:00
Stillingen holder seg, og alle deltagere løp under timen også på den 2. mila. Robert Hansen vant på 37.11. Åslaug Golf Kaardal igjen beste kvinne på 41.34.

Per-Einar Roth, Ull/Kisa Friidrett har gitt seg ettet to løp på grunn av skade.

Resultater - 2. løp

Start på 2. løp. (Foto: Bjørn Johannessen)

Stemningsrapport fra gymsalen før tredje løp. Klokka er 5 lørdag ettermiddag. (Foto: Bjørn Johannessen)

3. løp - start kl 18:00
Resultater - 3. løp

Klokka er 18:00 og det første løpet i mørket er i gang. Nå vil ikke løperne få se dagslys på de dette og de neste tre etappene. (Foto: Bjørn Johannessen)

Robert Hansen løp noen sekunder fortere enn de sine to foregående løp, og kom denne gangen ned på 36-tallet. (Foto: Bjørn Johannessen)

Frants Mohr deltar i Halden Ultraintervall for tredje gang og ligger noen sekunder foran tidene han løp på i fjor. (Foto: Bjørn Johannessen)

John Gunnar Jakobsen. (Foto: Bjørn Johannessen)

Oline Yksnøy. (Foto: Bjørn Johannessen)

Ivrige tilskuere tar bølgen for Marte Pedersen. (Foto: Bjørn Johannessen)

Audun Thonstad. (Foto: Bjørn Johannessen)

Steinar Ohr. (Foto: Bjørn Johannessen)
4. løp - start kl 21:00
Resultater - 4. løp

Løperne begynner å samle seg før de skal ut i kveldsmørket og løpe sin fjerde "ultraintervall". (Foto: Bjørn Johannessen)

Start på det fjerde milløpet. (Foto: Chalita Johannessen)

Geir Inge Selte (Foto: Chalita Johannessen)

Henrik Sköllerhag (Foto: Chalita Johannessen)
5. løp - start kl 00:00
Resultater - 5. løp

Svein G. Arnesen (278) og resten av deltagerne i Halden Ultraintervall er i gang med sitt 5. løp. Over halvveis. (Foto: Bjørn Johannessen)

Terje Gulbrandsen (Foto: Bjørn Johannessen)

Åslaug Golf Kaardal etterfulgt av Lill Heidi Tinholt. (Foto: Bjørn Johannessen)

Svein G. Arnesen. (Foto: Bjørn Johannessen)

Magne Gunnerød. (Foto: Bjørn Johannessen)

Lill Heidi Tinholt. (Foto: Bjørn Johannessen)

Steinar Ohr (Foto: Bjørn Johannessen)

Erik Fredriksen (Foto: Bjørn Johannessen)

Knut Kronstad (Foto: Bjørn Johannessen)

6. løp - start kl 03:00
Resultater - 6. løp

Hva annet kan man tenke seg å gjøre kl 03:00 natt til søndag? Den sjette mila er i gang. (Foto: Bjørn Johannessen)

Refleksvester på rad og rekke på vei ut i nattemørket. (Foto: Bjørn Johannessen)
7. løp - start kl 06:00
Resultater - 7. løp

Nest siste løp, og siste løp i nattemørket. (Foto: Bjørn Johannessen)

Anton Saba (Foto: Bjørn Johannessen)

Rune Kvikstad (Foto: Bjørn Johannessen)

Miriam Delphin Gulbrandsen (Foto: Bjørn Johannessen)

Ellen Wold (Foto: Bjørn Johannessen)

Anders Haraldsen (Foto: Bjørn Johannessen)
8. løp - start kl 09:00
Resultater - 8. løp

Robert Hansen jubler over seieren og imponerte med å løpe den siste mila raskest - 36:23. (Foto: Bjørn Johannessen)

Åslaug Golf Kaardal har ledet blant kvinnene hele veien - og vant (Foto: Bjørn Johannessen)

Anton Saba har løpt jevnt og fornuftig og kan juble over 2. plass totalt (Foto: Bjørn Johannessen)

Startfeltet på siste løp (Foto: Bjørn Johannessen)

Årets vinnere: Åslaug Golf Kaardal og Robert Hansen (Foto: Bjørn Johannessen)

De to eneste som har fullført alle tre utgaver av Halden Ultraintervall som har vært arrangert: Ellen Wold og Frants Mohr (Foto: Bjørn Johannessen)