Harry Lagerts Nattcup er blitt et fast innslag når mørket senker seg over skogen, nå har o-løperne funnet frem lyktene hver høst siden 2000. Interessen for å løpe natt-orientering på onsdagskveldene er stadig økende og denne gangen stilte 165 løpere til start, noe som er Cupens nest største antall. Harry Lagerts Nattcup består av totalt 5 løp, hvor det siste løpet er jaktstart. Ildsjelene bak løpet, som har vært med hele veien er Sören Jonsson og Jon Petter Nielsen i Nydalens Skiklub.

Årets første løp var lagt til Skullerudstua i Østmarka og løperne kunne som vanlig velge mellom 4 klasser avhengig av hvor langt de ønsker å løpe i finalen: 15, 10 eller 6 km, i tillegg er det også en rekruttklasse for de yngre. Kveldens løype bød på mange utfordringer og det ble en del bomming, så den unge løypeleggeren Lukas Liland hadde gjort en god jobb med løypene.

Anders Nordberg , Nydalen var kveldens raskeste og var 54 sek foran klubbkamerat Jostein Andersen, de møtes dog ikke i finalen, da Nordberg løper 15 km og Andersen 10 km der. De hadde samme løype i gårsdagens løp som målte 3,6 km. En annen som også viste seg frem og ga klar beskjed om at han vil være med å kjempe i toppen i år er Sigve Vågsnes, Oppsal, han er den med flest sammenlagtseier i cupen, totalt 7 stk alle i  den lengste løypa. Kveldens raskeste dame var Thalia Bertschinger, Nydalens SK som skal løpe 10 km i finalen.

I klassen med 6 km i finalen ble det seier til Sander Arntzen, Asker, denne klassen hadde egen løype. Her var Kari-Ann Ånensen, Oppsal beste dameløper.

Harry Lagerts Nattcup forsetter med bonusløp fra Brekke i Maridalen neste onsdag. Deretter blir det to onsdager med vanlig løp i Maridalen, før det hele avsluttes med jaktstart også den i Maridalen fredag 24. oktober.