Maratonkongen Helge Hafsås i ensom majestet, her etter 12 km.

Denne ledelsen økte for hver runde, og i mål var han over 10 min før nestemann, Solomon Geremew Acheme fra Namdal Løpeklubb. Tiden 2.39.07 var også den raskeste maraton Hafsås har løpt i år, og han klatret med det opp til en 11. plass på norgesstatistikken for 2012.
Med sin seier nr 150 beholder han også tittelen som mestvinnende maratonløper i verden, tett fulgt av amerikaneren Chuck Engle som står registrert med 148 seire.

Som nevnt ble det en klar seier til Helge Hafsås fra Olden, og 2. plassen til Solomon Geremew Acheme var det heller ikke knyttet stro spenning til. Så det var 3. plassen det ble kamp om. I de første rundene hadde Egil Skarpsno taket på denne, med Jan Frode Haugset jagende bak. Men på siste runde kom Knut Ødegaard bakfra og tok den siste pallplassen.

På damesiden ble det heller ikke noen stor kamp om seieren. Der ble det en soleklar seier nok en gang til Maria Venås etter et imponerende løp. Maria kom i mål som 3. løper totalt på maratondistansen, på den sterke tiden 2.50.58! Det er 3. plass på norgesstatistikken for 2012!! Dette var utrolig nok hennes 2. maraton noensinne, den første var Trondheim maraton i fjor. Totalt stilte 21 jenter til start og 2. plassen gikk til Toril Krokan, mens Hanna Josie Nordgård ble nr 3.

Maria Venås, Veidekke BIL holdt en imponerende fart gjennom hele løpet.

Trondheim viste seg fra en av sine bedre sider denne sommeren, med delvis skyet og tørt, fint løpevær. På maratondistansen startet 120 løpere, mens halvmaraton kunne skilte med hele 729 startende. Her var det Lars Hagen, IK Rindals-Troll som stakk av med seier på tiden 1.12.23, foran Arnt-Inge Nilsen, også han fra IK Rindals-Troll. 3. plassen gikk her til Ronny Ingebrigsten fra Løplabbet.

Lars Hagen, IK Rindals-Troll inn til seier på halvmaraton.

Også på halvmaraton var det sterke tider på damesiden. Runa Rannov Bostad, Strindheim IL løp inn til 1.18.01 på sin aller første halvmaraton, noe som plasserer henne øverst på norgesstatistikken for 2012 med en margin på over 2 min! Anne Nevin, også hun fra Strindheim IL, tok 2. plassen med en såpass sterk tid at også hun går inn blant de 4 beste på årets statistikk. 3. plassen gikk i år som i fjor til Mariann Lande, Byåsen IL som forbedret tiden sin med 7 min fra i fjor.

Runa Rannov Bostad, Strindheim IL var veldig godt fornøyd etter sitt første halvmaraton.
Hun visste at formen var bra, men var spent på distansen.

I tillegg til hel- og halvmaraton ble det også arrangert 8 km konkurranseløp, 5 km mosjonsløp og barnemaraton i Trondheim sentrum i dag. De sistenevnte SPRING-løp i regi av bedriftsidretten. 140 løpere stilte til start på 8 km som i tillegg til en runde rundt elva hadde en liten sløyfe opp til Kristiansten festning. Vinnere av 8 km ble Bror Andreas Spilker, Nardo FK og Linda Strompedal, Strindheim IL

Komplette og søkbare resultatlister til alle distanser finner dere her.

Erlend Eikeland Myrnes og Haakon Utby (90), begge NTNUI, i gang med 2. runde.
Kun 1 min skilte dem i mål, der de ble hhv. nr 16 og 17 totalt.

FLERE BILDER FRA HEL- OG HALVMARATON + 8 KM NEDENFOR!

15 413 Ole Erik Furuberg 3T M19-39 (13) 01:19:12.1

Starten har gått og her ser vi blant annet Olaf Bøgeberg, Buvik IL (109), Anders Gidevall (59) og Mattias Allebert (18).

Solomon Geremew Acheme, Namdal løpeklubb inn til klar 2. plass.

Egil Skarpsno, Utleira hadde lenge taket på 3. plassen, men det holdt ikke helt inn denne gangen.

Det gjorde derimot Knut Ødegaard (34), som etter en sterk avslutning tok 3. plassen.
Foran ser vi Rune Andre Jensen, Intra friidrettsklubb (111) som ble nr 3 i sin klasse og nr 10 totalt.

Jan Frode Haugset, SIL endte til slutt på en 5. plass totalt.

Toril Krokan tok 2. plass i kvinneklassen.

Mens 3. plassen gikk til Hanna Josie Nordgård.

Annika Gresseth løp inn til en 2. plass i sin klasse og 6. plass totalt. Anders Gideval ble nr 6 i sin klasse.

Bård Morten Johansen, Trygg Trafikk

Christine Høyvik

Gro Hege Viberg-Dahl, Trondheim Triatlonklubb

Helge Bjøru ble nr 2 i sin klasse.

Hilde Prytz

Ingebjoerg Sveine

Inge Norstad, IK Rindals-Troll / SINTEF ble nr 7 i sin klasse og 13 totalt.

Jan Helge Balto, Sirma IL (40) vant klassen sin og ble nr 9 totalt.
Øystein Bogfjellmo, Statoil BIL (95) holdt ikke følge helt inn men endte på en 25. plass.

"Uten mat og drikke......" Fenrik Karl Otto Kristoffersen løp maraton i feltuniform og marsjstøvler!

Kristian Sæterhaug, Trondheim brannkorps

Morten Hauslo ved godt mot ved passering.

Norgils Tetlie Eik-Nes (58) og Øyvind Watne, Kondis (68)

Patrik Leje (57) og Hans Jørgen Olsen, Ranheim IL (94)

Rune Hagen

Rune Tidemann, Kondis har fått øye på familien/ privat drikkestasjon ved passering.
Det endte tilslutt med en 8. plass totalt og seier i klasse 40-44 år.

Sunniva Bratt Slette, Byåsen IL

Thomas Lynshaug og Erik Forbord, begge Luftkrigsskolen. I mål skilte kun 18 sekunder i Eriks favør.

Thuy-Dung Doan

Tomas Thorsteinsson

HALVMARATON:

Ronny Ingebrigtsen, Løplabbet inn til 3. plass i barfotsko.

Anne Nevin, Strindheim IL ble nr 2 blant damene på den sterke tiden 1.20.28

Bak henne kom Mariann Renate Lande, Byåsen IL på 3. plass.

Aleksander Jokic, XXL

Charles Jackson

Marius Krakeli, Online

Øyvind Våland

8 KM:

Foreløpig ligger de side om side, men Andom Tekeste (1347) ble for sterk for Nils Jacob Kjølsø, Hitra FIK (1345) på slutten og vant 8 km på tiden 27.17

Linda Strompedal, Strindheim tok en klar seier blant damene, og løp 8 km på 32.47

Etter de to i tet kom det en klynge som kjempet om 3. plassen. Fortsatt gjennsto runden opp mot Kristiansten festning og i mål var det Johan Venseth fra Markabygda IL (1243) som kom først. Olav Bolland fra Strindheim (1218) kom på plassen bak, og Håvard Lium, Støtet (1250) endte til slutt på 7. plass.

Anders Waage, St.Olav bedrift

Anne Holla Sivertsen, Lade behandlingssenter (1310) og Aurelie Blondel (1230)

Arne Nypan, SpareBank 1

Erik Knutsen, Byåsen IL

12 åringen Erik Resell, Falken Skøyter løp inn til en flott 11. plass på 8 km på tiden 29.56.

Eva Margrethe Rathe

Jakob Krogsrud, Malvik IL

Karen Skjørholm, Lade behandlingssenter

Karsten Sollie Ytterdal løp for playa del odinsveg

Kjersti Greger (1220) og Hanna Solberg (1221)

Leif Magne Aamo

Lisa Halvorsen

Matthias Van Den Bergh

Nils Åge Nonstad, en kjent stemme fra radio, var med å bidro til at NRK var den bedriften som tilsammen gjennomførte flest km under løpene denne dagen og dermed vant 10.000,- kroner som skal øremerkes helsebringende tiltak.

Olga Margrethe Olsen, Trondheim Turnforening. Bak ser vi Maria Bjørkum Martinsen.