Fjorårets løp

Video fra SkiLøpet 2013

Årets utgave av Skiløpet ble like bra som 2012-utgaven. Igjen hadde de driftige arrangørene i høyeste grad været på sin side. For det var "Indian summer"-vær i Ski sentrum i dag.
En kjapp gjennomgang av startlistene før start viste at det skulle bli ganske enkelt for Tjalves løpere å vinne. Håkon Brox var tittelforsvarer på den lengste distansen. Hans mor,  Synøve, som også vant 10 km i fjor, stilte i år på den nye distansen 5 km.

Hele 327 fullførte tier'n mot 306 i fjor. Legg dertil 109 fullførte på 5 km og totalen ble 436 løpere. Kondis er sikker på at samtlige ikke frøs!

Første person til mål var vinner av 5 km, Mads Bigum Johansen. I en lettløpt løype vant han på 16.32 godt over minuttet foran den lokale helten, Jan Billy Aas. Som igjen var et bitte lite steinkast foran Løplabbetsjef Tor Fauske.

På damenes 5k m vant Turid Sjøstedt (Tor sin bedre halvdel) foran Synøve Brox og Elisabeth Kollerød. På den lange distansen forsvarte Håkon Brox seieren fra i fjor og stakk av med nok en sjekk. Marginen ble drøye minuttet til David Max. I dameklassen var Annie Bersagel overlegen med over tre minutter til gode på Marit Haslie.

Skiløpet viste med sine deltagere at løping er for alle, Vi så unge som gamle som smilte om kapp med sola. I følge løperne var det også bra med publikum underveis i løpet. Skiløpet er kommet for å bli - garantert. Og arrangørene kan klappe hverandre på skuldrene i kveld med et godt arrangement unnagjort.

Drikke.JPG
En veldig viktig del av et løp - særlig på dager som i dag. Krusene var klare og de ble nok borte etter hvert.

følgesykkel.JPG
En annen viktig brikke - følgesyklistene bakerst i løypa. Jeg lovet de å komme på kondis.no. Oppdrag utført!

håkon_brox_i_starten.JPG
Starten på tier'n har gått. Håkon Brox (769) tar det pent foreløpig, - og ser veldig avslappet ut. Starten gikk i slak motbakke, så litt for mye adrenalin og fart her er ikke nødvendigvis det beste. FOTO: Tim Bennett

anders_wold.JPG
Ingen løp uten barnevognklasse. Anders Wold er godt igang med sin doning. Om det er gutt eller jente i vognen vites ikke. FOTO: Tim Bennett

Turid_Sjøstedt.JPG
Vinner av 5 km damer, Turid Sjøstedt. Her rett før mål. FOTO: Tim Bennett

mads_bigum_johansen.JPG
Mads Bigum Johansen, herrevinner 5km. Han kunne helt klart ha løpt fortere hvis nødvendig. FOTO: Tim Bennett

Bein.JPG
Beina til venstre i bildet tilhører han som ble nr 2 på 5 km. FOTO: Tim Bennett

JanBillyAas.JPG
Jan Billy Aas er mannen med beina på bildet over. Før start var han løypevakt på barneløpet. Jan Billy er løperen som alltid finner på noe - i tillegg til å løpe fort. FOTO: Tim Bennett

marit_haslie.JPG
Marit Haslie ble nr. 2 blant damene på 10 km.  FOTO: Tim Bennett

Synøve_Brøx.JPG
Synøve Brox, klarte seg med 5 km i dag -  og ble nr. 2. I morgen løper hun 10 km på hjemmebane i Drammen. Greit under 20 min i dag. FOTO : Tim Bennett

jakob_stavang.JPG
Jakob Stavang.vinner m12-13 og blir nr. 11 totalt. Kan godt være at han gjør den samme seiersgesten igjen senere. Og publikum satte pris på det. Løp skal være gøy og uhøytidelig. Og noen er kanskje fødte vinnere? FOTO: Tim Bennett

H_Brox.JPG
En annen vinner, totalvinneren Håkon Brox. Nå har han to av to mulige i Skiløpet. Som bildet viser så gikk han nok ikke helt i kjelleren. Om han gjør som sin mor og løper i Drammen i morgen, får tiden vise. FOTO: Tim Bennett

david_max.JPG
Nr 2 på 10 km: David Max. Tiden ble 35.21. FOTO: Tim Bennett

Jorun_Rekkedal.JPG
Jorun Rekkedal kan man alltid stole på. Og nok engang løp hun under 40 min. Forrige helg vant hun Årungen Rundt. I dag ble hun nr 3.
FOTO : Tim Bennett

Ingrid_Kristiansen.JPG
Ingrid Kristiansen er fortsatt i veldig god form. Løpet i dag ble tatt litt på hælen, men som bildet viser kom hun seg greit gjennom på 44.43. Etter løpet sa hun at det var godt å se så mange løpe og ha det moro uten at tiden er så veldig viktig. Kondis støtter henne fullt ut der. FOTO: Tim Bennett

Sølvberg.JPG
Svein Arne Sølvberg er i klasse M65-69 - og løper veldig fort. 40.21 ble det i dag på mannen som har gitt lokalmiljøet mange seire opp gjennom årene. Han vinner selvsagt klassen sin og blir nr 24 totalt av 327. En stor løper! FOTO: Tim Bennett

victoria_granquist_834_guro_skullerud_732.JPG
To klassevinnere på 10 km; Victoria Granquist (834) vinner K12-13 og Guro Skullerud vinner K14-15. FOTO: Tim Bennett

marius_borger_812_frode_monsen_øystein_syversen_868.JPG
Marius Borger (v), Frode Monsen og Øystein Syversen før start. Alle tre løp godt. Øystein i klasse M60-64 løp på 38 min! FOTO: Tim Bennett

ali_hamadi.JPG
Fighting spirit av og med Ali Hamadi. Spurten begynte i slak utforbakke og veldig mange ga alt og mere til der. FOTO : Tim Bennett

Adelheid_Huuse.JPG
Adelheid Huuse med en god 5 km snart unnagjort. Rapporten hennes kan du lese HER :

christian_Hellerud.JPG
Christian Hellerud er barndomsvenn av fotografen som i voksen alder endelig har skjønt at løping faktisk er gøy. FOTO: Tim Bennett

2KMgutt.JPG
Barneløpet gikk før hovedløpene. Men denne lille gutten hadde mer på lager og løp en runde ekstra. Mange barn kom løpende sammen med mor eller far, på deres runde. Alle ga også alt på oppløpet, som dette bildet illustrerer. FOTO: Tim Bennett

gjengen.JPG
Bloggere alle sammen. Og du kan ganske sikkert lese rapporter fra en eller flere av de etterhvert. Silja Svanstrøm Amundsen (v), Siri Slotterøy Johnsen, Marit Haraldsen, Anna Ryymin FOTO: Tim Bennett

Stig_lima_thale_lima.JPG
Stig Lima er stolt arrangør og pappa: Thale Lima vant nemlig K10-11 på 5 km. FOTO: Tim Bennett