Denne løps karusellen har blitt i stand etter et godt forslag  fra Undheim IL og primus iniativtaker Svein Ove Risa. Karusellen består av allerede eksiterende løp og strekker seg over hele sesongen.

Hensikten med denne løpskarusellen er å få mer blest og deltagere på løp som går utenfor de store byene og som har slitt lit med deltagerantallet.
Løpere som klarer å få 100km eller mer på disse løpene blir premiert med en flott premie, samt at de er med i trekning av meget flotte premier. Det koster ingen ting å delta i selve karusellen utover det hvert løps arrangement koster.
Det første løpet i denne karusellen er EIK-friidretts  halvmarton som går førstkommende lørdag. Dette er et løp som tradisjonelt flere løpere på Jæren og Dalane pleier å løpe. Det er også en rask løype for de som ønske å utfordre sin egen pers.
Det ryktes også at flere sterke løpere fra Undheim IL har tenkt seg sørover til den sjarmerende småbyen Egersund for å løpe til helgen.
Etter halvmarton løpet i Egersund er det Orremila som står for tur, før det går slag i slag med flotte løp rundt om i sør-Rogaland

Starten på Egersund Halvmaraton i 2011                                                                  Foto: Thomas Hetland

Kampen om 3 plass i Undheimsløpet i 2009                                                                Foto:  Thomas Hetland

Edlandsvannet er et av løpene i karusellen med minst historie. Løpet ble startet i fjor med mange deltagere, og i fjor
hadde de besøk av tidligere OL-mester Vebjørn Rodal                                                                 Foto:  Thomas Hetland

Mortenløpene er et av løpene i denne karusellen, og dette løpet går 21 april i Njåskogen utenfor Bryne.