Forholdene var ikke de beste med regn og kaldt vær. Likevel møtte mange raskere løpere til start i det tradisjonsrike løpet Torvikbukt rundt i Gjemnes på Nordmøre. Andre Hammerø Løset måtte gi tapt i fjor, men klarte fra den bratte hoppbakken å få ledelse som han holdt helt til mål.
Han kom inn til tiden 45,20 og var godt fornøyd med gjennomføringen og avslutningen spesielt.
Bak ham lå Karoline Bjerkeli Grøvdal sammen med flere som løp veldig raskt. Løperen fra Isfjorden var hjemme fra sitt bosted i Oslo, og etter tretthetsbrudd i juli ville hun teste formen.

- Jeg ønsket å prøve meg etter en måned med løpetrening. Tidligere har jeg mest drevet med alternativ trening, men det ser ut til å begynne å fungere bra, sier Vidar-løperen. Hun kom inn til fjerde beste tid, og med 47,26 knuste hun løyperekorden til Hilde Hovdenakk fra 1997 med 1,5 minutt.

- Før løpet fikk jeg høre om løyperekorden, men fokuserte mest på å løpe jevnt i den kuperte løypa. Det ble noen sugne motbakker, men jeg hadde gode bein til å dra på mot slutten, sier Karoline. Hun var godt fornøyd med testen og tar løyperekorden som god bonus. Det ble 1000 kroner for rekord sammen med vandrepokal og diplom.

Nå er Karoline optimistisk med tanke på framtiden. Alternativ trening har gjort henne sterkere, og med en måned løpetrening føler hun at kroppen er på vei til å komme tilbake i form. Nå ser hun fram til nordisk og EM i terrengløp i november og desember.

- Målet var å løpe Furumomila neste helg, men da jeg var hjemme fikk jeg lyst til å prøve meg på dette løpet, sier landslagsløperen.

Hun fikk i første del av løpet følge av 17-åringen Truls Torvik, som er odelsgutt til eiendommen hvor noe av løypa går. Han dro fra etter hvert og kom i mål bare 1 minutt bak vinneren. Han løper for Stjørdal friidrettsklubb og er meget lovende løper.

Totalt var det rundt 250 personer som stilte opp i konkurranseklasse og trim i det klassiske løpet. På tid løp 45 personer, og arrangøren er ut fra forholdene fornøyd med deltakelsen.

Det har regnet mye og også før løpet var det vekslende vær som sikkert skremte enkelte. Men for de som løp på tid ble det stort sett oppholdsvær. Likevel var det tidvis bløtt på grusveier og der det var terreng. Kanskje en av de våteste utgavene gjennom 39 år. Det førte både til fall og småproblemer for enkelte.

Selv om det var litt tynt i en del klasser, var det gledelig mange i seniorklassen for damer. Den var størst med hele seks løpere. Mange sterke løpere var med i teten, men det er mengden av løpere som ikke bare ønsker å vinne er det som mangler i slike mosjonsløp på Nordmøre.

Resultater kommer under bildet.

Starten går med de beste i tet. Vi ser Kristian Nedregård (fra venstre), Karoline Bjerkeli Grøvdal og Andre Hammerø Løset som legger seg i tet fra start av.

10. Håvard Remereit, Torvikbukt IL 87,35

Karoline Bjerkeli Grøvdal fikk hjelp fra odelsgutt Truls Torvik opp den bratte hoppbakken som han en dag skal overta som eier av. Truls dro fra mot slutten.

Eskil og Sander Engdahl er to utrolig spreke brødre som holdt følge helt til mål på utrolige 1.09.

Robert Sørlie fra Valsøyfjord har vært med mange ganger i Torvikbukt. I fjor med barnevogn, men denne gang uten. Rindals-Troll stilte som vanlig mannsterkt opp og Lars Moholdt og co vant lagkonkurransen.

Pokaler ble det til Andre Hammerø Løset og Karoline Bjerkeli Grøvdal, mens hun fikk med diplom og 1000 kroner for løyperekord.