Ingressbildet: Jenta kledd i blått tok teten helt fra start. Tiril Kristine Knutsen fra Granli IL ved Konsvinger kom til Tromsø med mål om å komme først i mål, og hun ble også suveren vinner i et løp hvor det viktigste er å delta og ikke å vinne. Men det er likevel alltid moro å være den raskeste.
 

Tekst og foto: Kjell Vigestad og Oddvar Røsten


Kl. 17.00 startet Midnight Sun Marathon-festen med Labb og Line-løpet. 559 barn fra nesten null til elleve år var påmeldt, og de fikk masse oppmuntring fra besteforeldre, foreldre, onkler og tanter og mange andre i det de avsluttet løpet langs Storgata, som var prydet av Midnight Sun Marathon-bannere hele veien. 

Været var kanskje ikke det aller beste på årets aller lengste dag, den 21. juni, som i Tromsø varer hele døgnet. 6 kalde varmegrader og sur vind klarte ikke å dempe barnas spontane glede, men under og over flotte kostymer var det varme klar og regnklær.

Regnet holdt seg imidlertid borte, og selv på en kjølig kveld med lavt skydekke, var det en spesiell fin stemning farvet av arrangørens fine tilrettelegging, deltakernes iver og publikums entusiasme. Labb- og Lineløpet er for barn fra ett til sju år landets suverent meste fargerike og flotte barneløp. De litt eldre barna kan gjerne få litt større utfordringer.Linselus_start_A20G2935.jpg
Linselus: De skrudde på sjarmen de to venninnene som "bare ville bli fotografert" mens de sto oppstilt og klar til start.
 

Beste_gutt_Haakon_A20G2995.jpg
Beste gutt: Håkon ble beste gutt etter to jenter.  

Bakfra_A20G3009.jpg
Havørn: Flott navn på idrettslaget fra Tananger i Sola kommune ved Stavanger. I bakgrunnen ser vi en bil over en bakketopp, en bratt bakke som løperne slipper å springe. I bakgrunnen noen av de mange flotte fjell som omgir Tromsø på alle kanter.

Tre_jenter_store_A20G3046.jpg Langt framme i feltet: Tre "store" og blide jenter koser seg i løypa.

To_jenter_store_A20G3069.jpg
Ansiktsmaling og flotte kostymer: Ei kattejente og ei med et stilig antrekk som vi, som ikke følger med på barne-TV, ikke vet hvor det er hentet fra. 
 

Gutt_litt_stor_A20G3028.jpg
Litt stor gutt: Først i mål kom de litt eldre barna i flott stil og med masser av energi.

Helsepersonell_A20G3127.jpg
Tøff konkurranse: Det er egen konkurranse i Labb og Line-løpet om beste kostyme, Vi vet ikke hvem som vant, men helesevesenet representert ved doktor og sykepleier, ligger trolig bra an.

Kaptein_Sorte_Bill_eller_Sabeltann_A20G3121.jpg
Kaptein: Om det er Sortebill eller Sabeltann, ja, det vet vi ikke,

Labb_og_Liten_A20G3230.jpg Labb og Liten: Mot mål i Labb og Line-løpet. .

Liten_gutt_paa_egen_haand_A20G3166.jpgEi hånd å holde i: Denne lille gutten klarte seg bra helt på egen hånd.

Cowboy2_A20G3164.jpg
Kugutt: Labb og Line-løpet er en del av det internasjonale Midnight Sun Marathon-arrangementet, Her er en ekte cowboyen fra den amerikanske prærien.
 

Liten_med_smukk_A20G3248.jpg
Nest minst: Lillegutt (vi antar det) prøvde seg med et par skritt på egenhånd. Men selv ikke smokken ga nok trygghet til å begi seg ut på asfalten alene. Han ville bæres i mål av mamma.

Liten_Sabeltann_A20G3184.jpgTynget av stundens alvor: Lille Kaptein Sabeltann i verdig gange med rosa sko.Kanskje det er fru Sabeltann,

Liten_skoyer_A20G3171.jpgLiten skøyer: Han/hun stopper opp foran fotografen og signaliserer; Klar for fotografering!

Liten_supermann_A20G3204.jpg
Supermann: Men mammas hånd er likevel god å holde i. 

Stoerre_og_liten_jente_A20G3116.jpg
Flere hender å holde i: Storesøster som prinsesse og lillesøster sammen med sine støttekontaker.

To-stilige_jenter_A20G3110.jpgDagens stiligste antrekk:  To jenter som satser mer på premien for beste antrekk enn å komme seg fortest til mål.

Furtetryne_og_minstemann_A20G3117.jpg Furtetryne og minstemann/dame: Den eldste ville ikke mer like før mål, mens Labb og Lines aller yngste deltaker hadde startnummeret på baken og hvilte trygt i mammas favn.

 Gikk_og_gikk_og_smilte1_A20G3217.jpg
Bilde 1: Småtassen gikk og gikk, helt på egenhånd, og smilte og smilte, men kom egentlig aldri så mye nærmere mål. Han tok imot publikums hyllest både på den en ene og den andre siden av løypa.........

Knall_og_fall2_A20G3222.jpg
Bilde 2: Knall og fall og rett i asfalten. Ingen overbeskyttende foreldre kommer ilende til. Her blir det gråt og tenners gnissel? .......

Det_gikk_jo_bra_A20G3223.jpg
Bilde 3:  Men nei, ingen tuting fra denne gutten, som var kjapt på beina igjen. Og som fortsatt var like blid. Og som fortsatte å smile og gå i alle retninger. Og hvis han ennå ikke er kommet noe nærmere mål, så går han fortsatt rundt i Storgata og smiler til alle.

Paa-pallen_A20G3261.jpg
På pallen: Etter løpet var det fotografering på premiepallen, - og litt kos med Labb.