Det er den nystartede Kristiansand Løpeklubb med Finn Kollstad i spissen som nå tar initiativ til ultraløpig også i "makrellbyen". Klubben har mange løpere som har smakt på ulike ultraløpsdistanser, og i tillegg til NM 100 km 2. mai er det stor mulighet også for at klubben også arragerer et  terrengultraløp på drøyt 50 km enda tidligere på våren.

I sin NM-søknad skriver klubben:
Kristiansand løpeklubb er nyetablert i 2013 hvor målsetningen er å etablere et samlet og engasjert løpsmiljø på Sørlandet. Løpsmiljøet samler pr i dag omkring 160 medlemmer med et fast oppmøte på drøyt 50 løpere på fellestreninger. Vi ønsker å være drivere innenfor løpsarrangment og har i 2014 arrangert Sommerløpet med over 2000 deltakere, samt etablert Stadionmila på Kristiansand stadion.

 

Kristiansand_Lopeklubb_logo (2).jpgKlubbens hjemmeside

Klubbens facebookside

I søknaden nevnes det også at klubben har en egen gruppe løpere som satser ultra i 2015 og at de ønsker å etablere seg som arrangør også av ultraløp i 2015 - noe som nå vil bli virkelighet med både 100 km flatløping og et terrengultraløp.
 

Finn_Kolstad.jpgLøpsfest
- I løpet ønsker vi også å legge inn kortere varianter for deltakere som ikke ønsker å gå for hele NM distansen, sier Finn Kolstad (bildet) - Vi ønsker da å legge opp til både 50 kilometer, maraton, stafett og 10 km - i tillegg til NM-distansen 100 kilometer.

På ultradistansene 50 og 100 km blir det passeringstid for hver10-km-runde. Som stafett tenker man på 5 x 20 km (for lag, bedrifter og venner).

Mesterskapet vil bli arrangert sentralt i Kristiansand sentrum med start og mål i Tresse. Løypa legges på sykkelsti langs strandpromenaden og langs med Otra. Underlaget er grus og asfalt. Det er lagt opp til rundløype på 10 km hvor løperne passerer gjennom start / målområdet to ganger hver runde. Løperne krysser ingen trafikkerte bilveier slik at sikkerheten for løperne blir godt ivaretatt.
 

Beskrivelse av løypa
Fra starten går løpet på grusvei langs strandpromenaden østover mot Aquarama og bystranda. Den slynger seg rundt tangen og følger Otra til Oddernesbroa hvor løperne krysser Otra over til Kjøita park. Løperne følger grusveien rundt Kjøita og videre langs Otra til Galgebergtangen. Her snur løperne og følger samme trassen tilbake til Tresse og videre ned langs strandpromenaden til Nupenparken hvor de vender og løper tilbake til passeringspunkt 10 km.

LØype_google.jpg

Krsand-bilder_montasje.jpg

Se også:
Om norske ulraløp 2014 med terminliste, info/linker, statistikk og reportasjer
Om norske ulraløp 2015 med terminliste, info/linker, statistikk (og reportasjer)