Toppbildet: Kristina med gullhatt etter rekordløpet. Foto: Actic Kista

Første døgnet løp Kristina 183,3 km og dag to fulgte hun opp med nye 139,6 kilometer slik at den nye verdenrekorden på 48 timers tredemølleløping lyder på 322,93 kilometer. Underveis satte hun svensk og nordisk rekord på 24-timers tredemølleløping, samt nordisk rekord for kvinner og totalt (!) på 48-timers.

Se også omtale på Facebooksiden til Actic Kista

Kristina_Palten_tv4_42timer.jpg

Kristina intervjues av TV4. Foto: Actic Kista

Oppdatering etter det første døgnet:

Kristina Paltén er en veldig rutinert ultraløper og har løpt jevnt fra start. Hun startet rolig med å løpe 8,1 km i de første timene og er nå etter litt hvile og noen dobesøk nede på 7,1 km i timen. Det meldes at hun fortsatt er i god form og at alt etter forholdene går bra. Første døgnet har hun nå slått den svenske rekorden på 24-timersløping på mølle (herrer og kvinner)..

Verdensrekorden hun jager er på 309,8 km. Hun har dermed mye å gå på etter det første døgnet. Det kan være godt å ha noen kilometer på konto fordi det andre døgnet for de aller fleste er kjempetøft. Erfarne ultraløpere sier at 48-timers er av de verste distansene man kan løpe. For å oppnå gode distanser er det ikke tid til mye hvile, men etter et døgn og mer prøver kroppen å si noe helt annet.

Kl 09:34 med 2,5 time igjen passerte Kristina Paltén 310 km og satte dermed verdensrekord for kvinner. Hun fortsetter å  løpe og sikter mot nordisk rekord uansett kjønn (Sakari Haka, Finland 318,54 km).

Kristina_Palten_48timers_SVT.jpg

Kristina intervjues av SVT. Foto: Actic Kista