Mulugeta Zewde Hulensav er i storform om dagen og var den store stjernen i Loddefjordløpet i år. Foto: Anders Lundberg

Det tradisjonsrike Loddefjordløpet ble søndag arrangert for 35. gang. Denne gang var det hele 178 startende fordelt på 5 km, 10 km og et barneløp. Loddefjordløpet løpes i kuperte løyper i området rundt Alvøen idrettspark der omtrent er halvparten løpes på asfalt og resten i de flotte grusveiene i Alvøskogen.

Løpet har tradisjonelt alltid klart å tiltrekke seg eliteløpere, og for å nevne noen har løpet navn som Jan Fjærestad, Arne Risa, Eddie Ebbesvik, Bjarte Vik, Morten Velde, Erik Hovlandsdal, og skiløperne Britt Pettersen og Tor Håkon Holte på CV'en.

I  år var det Mulugeta Zewde Hulensav som var
løpets store stjerne. Han løp inn til den meget sterke tiden 31,43, og var med det bare 3 sekunder bak sin egen løyperekord fra 2012. Og dette dagen etter at han satte løyperekord i Bergen Maraton på halvmaratondistansen.

På jentesiden var
det 12 år gamle Adelle Nordheim Henriksen som imponerte mest med en meget
sterk 2. plass på 5 km med tiden 20,27. Hun ble bare slått av Amalie Lekva, som lørdag ble nr. 4 i junior-NM i terrengløp. Amalie fikk tiden 20.03. Videre kan det nevnes at Jørgen Tvedt vant 5 km med 16.24 og at Beate Vinkler Rasmussen vant 10 km for damene på tiden 47,08.

ALLE RESULTATER

Start_Barnelop_DSC8040.jpgStart barneløp  Foto: Anders Lundberg

Start 5 og 10 km.  Foto: Anders Lundberg

Amalie Lekva vinner 5 km Foto: Anders Lundberg

Joergen_Tvedt_DSC8075.jpgJørgen Tvedt raskeste mann på 5 km Foto: Anders Lundberg

Det 12 år gammel stortalentet Adele Nordheim Henriksen  ble nr. 2 på 5 km. Hun har 2. plassen på årets Kondisstatistikk med tiden 41.06 på 10 km i 12-13-årsklassen. Foto: Anders Lundberg

Aleksander Meyer Kristiansen nr.3 på 5 km   Foto: Anders Lundberg

Ultraløper Cecilie Landro løper inn til 2. plass på 10 km kvinner med tiden 47,47, dette dagen etter et maratonløp på 3 timer og 34 minutter i maratonkarusellen. Imponerende.  Foto: Anders Lundberg

Fight mellom de to arrangørklubbene Norna Salhus og Loddefjord     Foto: Anders Lundberg

Silje_Lindstad_nr3_5km_DSC8173.jpgSilje Lindstad i fint driv inn tilt 3 plass på kvinnenes 5 km med tiden 22,19    Foto: Anders Lundberg

Torbjørn Espeseth nr.3 på 10 km   Foto: Anders Lundberg