Starten går kl. 12.00 fra Moa i Spjelkavik, ca 10 km øst for Ålesund sentrum. På linken til arrangementet på terminlisten finner man kart over området. Flybussen stanser bare 200 m fra startstedet, og Baronen Hotel ligger bare 1 km unna startsted, vendepunkt og mål for løpa. For utenbys løpere kan det være naturlig å kombinere sightseeing med løping, og da anbefaler vi et hotell i sentrum av jugendbyen Ålesund.

Det holder å melde seg på 1-2 timer før start ved Stamina Trening Moa der det også er garderober. For ytterligere informasjon bruk e-post: helset@mimer.no eller telefon 91107033 / 93082520. Startkontigenten er 200 kr på halvmaraton og 300 kr på heilmaraton.

For de som bruker mer enn 4 timer på maraton er det anledning å starte 1 time tidligere. Arrangøren tar seg også tid til å vente på halvmaratonløpere som bruker ekstra lang tid. Husk bare å bruke refleks når mørket kommer snikende i 15-16 tiden.

I år blir det litografi med Ålesund-motiv som deltakerpremie. Alle klassevinnere får pokal, og det blir trekt ut et stort litografi, verdi 3-4 tusen kroner. Alle fire distansevinnere får pengepremie på 500 kr.

For halvmaratonløpere blir det delt ut premier etter hvert som løperne kommer i mål. Premieutdelingen for maratonløpet finner sted ved siden av garderoben ca kl. 16.30, og det blir servering av pizza. Også premieringen av Ålesundløpene foregår der.

Arrangøren vil i år sette opp et telt i startområdet for kleskift og tøyoppbevaring. Det blir rikelig med drikkestasjoner der det også blir servert bananer. Traséen er flat og lettløpt. Sjansen for mildvær og isfrie veier innover Brusdalen er stor.

Se langtidsmelding på yr.no  for Spjelkavik

Studer Ålesund Nyttårsmaraton på terminlisten

Les reportasje fra Ålesund Nyttårsmaraton 2011

Se løpets hjemmeside


Angelique og Per Jan Helset ønsker velkommen til Ålesund Nyttårsmaraton 29. desember


Karstein Sørland (til venstre) skal springe halvmaraton på sin gebursdag.
29. desember 2012 fyller Karstein 83 år og er fremdeles "still going strong".
Ala Subaih (til høyre) vil prøve å sette ny personlig rekord på maraton og
også sprenge 2.50-grensen.


Leif Sægrov vant maratondistansen i fjorårets Ålesund Nyttårsmaraton. Selv om løpet gikk dagen etter orkanen Dagmars herjinger var kortebukse et greit løpsantrekk (foto: Kjell Vigestad)