Forsøkshetene på 1500 m i EM gikk lørdag formiddag i Helsinki. To heat, med 13 jenter i hvert, skulle kjempe om de 12 plassene i lørdagens EM-finale. De fire beste i hvert forsøksheat gikk direkte til finalen, pluss de øvrige fire som hadde best tid. 

Ingvill Måkestad Bovim løp i heat to, og hadde dermed tidene fra første heat å gå på. Helt fra start la hun seg innerst ved lista og sørget for å ligge rundt 4-5. plass i feltet hele veien. 
- Jeg kjente meg velig bra i dag og trodde jeg hadde full kontroll og skulle komme inn blant de fire beste og direkte til finalen, sa Måkestad Bovim etter løpet. 

Da oppløpet begynte, ble det mer nervepirrende enn forventet og antatt. 
- Jeg hadde mer å gi på oppløpet, men kom rett og slett ikke fram, verken innvendig eller utvendig, forklarte Ingvill. 

Til slutt kom hun inn på 5. plass med tiden 4.11,97. Det viste seg å holde til finaleplass, som tredje beste av de fire som går til finalen på tid. 

- Formen er bra, så jeg kjenner meg trygg på morgendagens finale. Jeg løp billig i dag, og brukte ikke så mye krefter. Trengte kanskje denne gjennomkjøringen før finalen, sa en optimistisk Ingvill Måkestad Bovim. 

Resultater nederst i artikkelen

Alle Kondis-reportasjer fra EM 2012


Ingvill Måkestad Bovim godt i steget og føler seg i slag før morgendagens EM-finale på 1500 m. (Foto: Bjørn Johannessen)


Løperne er i gang og ligger i samlet felt. Ingvill lå hele tiden innerst mot lista på rundt 4.-5. plass. (Foto: Rolf Bøhn)

 
Tett løping med en del spisse albuer. Spesielt i starten på løpet. (Foto: Rolf Bøhn)


Strekk i feltet på siste runde. (Foto: Rolf Bøhn)


Oppløpssiden. Det ble litt trangt for Ingvill, men hun berget til slutt finaleplassen. (Foto: Bjørn Johannessen)


Ingvill Måkestad Bovim fornøyd etter å ha blitt klar over at hun kom videre til finalen på tid. (Foto: Rolf Bøhn)