Spring Sør-Varanger arrangerte 6. februar et løp til ære for Samefolkets Nasjonaldag.

Markeringen av Samefolkets Nasjonaldag ble gjort i form av en halvmaraton i minus 7 grader, vindstyrke 8 meter per sekund fra sør, lettskyet, hard is og fokksnø på gangveien. Ingen av de syv startende kommenterte løpsforholdene.

Løpegleden var stor i tur-returløypa på 6 km. Drikkeflaskene lå i varmeposer ved vending mens løpematen lå i lommene. Alle hadde valgt sko uten pigger siden snøen var tørr og trå etter flere uker med temperaturer rundt minus 25 grader. Møllene har vært flittig brukt i perioden, så i dag ble det som å slippe kalvene ut om våren.

Løpet til ære for Samefolkets Nasjonaldag ble vunnet av Turith Dalmeyer Nilsen- 2:00:46 og Sindre Torp- 1:37:24. Sindre løpte sin halvmaraton kontrollert lett progressivt. Han kommenterte at løpet ikke var årets høydepunkt i forhold til formtopping, men var ellers svært godt fornøyd med gjennomføringen.

Terje Sandness; 1:39:33 klarte så vidt andreplass foran Kristoffer Pettersen. Kirste Sandness kapret andreplassen i klassen for damer. De øvrige sprekingene på start var godt fornøyd med årets første konkurranse. Løpegruppa SPRING-Sør Varanger bytter morgendagens intervall til en rolig lett løpetur for å løse opp såre ben.

– Lihkku beivviin eller på norsk: gratulerer med dagen til alle våre samiske venner.

Kondis trenger din støtte
Bli medlem eller støtt oss med en gave hvis du ønsker at Kondis skal fortsette å spre treningsglede, skrive reportasjer, lage terminlister, kontrollmåle løyper, føre statistikker osv. På grunn av koronakrisen har store deler av annonseinntektene våre falt bort, og vi er i enda større grad avhengig av medlemskap og støtte fra våre lesere.

Bli medlem og få mange medlemsfordeler!

Gi en gave:
Vårt kontonummer er: 1503.35.18541
Vipps: 125957