Etter at "Allsang På Grensen" og "Grenserittet" nå er over, var det i dag løpernes tur til å innta Fredriksten Festning i Halden.

For tredje år på rad ble motbakkeløpet Kanonløpet arrangert. Det 800 m lange løpet har 120 høydemeter som skal forseres, og går fra Halden sentrum med målgang ved Klokketårnet som er høyeste punkt på Fredriksten Festning.

Det ble fort klart at oppgjøret om årets seier kom til å stå mellom de to o-løperne Mats Haldin og Olav Lundanes som begge løper for Halden Skiklubb og nylig deltok i o-VM i Trondheim. Lundanes der med størst suksess og VM-gull.

Der det tidligere år har vært fellesstart i Kanonløpet var det nå gjort om til intervallstart med 15 sekunders mellomrom mellom løperne ut fra start. Vi fikk derfor aldri oppleve mann-mot-mann-oppgjøret mellom Haldin og Lundanes, men når alle var kommet i mål viste klokka at Haldin hadde vunnet på 3.38 mot Lundanes sine 3.43. På 3. plass fulgte Ole Richard Holm-Olsen med 4.19.

Blant kvinnene fant vi også en Halden-bosatt o-løper og nylig VM-deltager til start. Men Vendula Klechova måtte se seg slått av Sara Solheim, Berg IL som vant på 4.38 mot Klechovas 4.59. Solheim som for øvrig tidligere i sommer tok bronse i jr-NM på 3000 m.

Totalt var det i år 49 som fullførte Kanonløpet, noe som var en økning i forhold til fjorårets 42.

Resultater

Reportasje og bilder i:
Halden Arbeiderblad

Reportasje tidligere år:
2009
2008


Årets vinnere av Kanonløpet: Mats Haldin og Sara Solheim. (Alle foto: Bjørn Johannessen)


O-løper Vendula Klechova nummer 2. blant kvinnene. 


Verdensmester Olav Lundanes måtte i dag nøye seg med 2. plass. Men seieren han hadde i Trondheim var nok viktigere...


God utsikt fra målområdet og ned over løypa mot Halden sentrum.


Jacob Antonsen nærmer seg toppen. 


Grethe Lill Waagø ble tredje beste kvinne. 


Håkon Bukholm tok seieren i det prestisjefylte familieoppgjøret i fam. Bukholm.


Frode Tennebø nyter de siste meterne før målgang. 


Petter Westberg har utsikten bak seg og er snart i mål.