Knarvik Xtrem kan ses på som oppladninga til Knarvikmila, men for noen er det selve hovedløpet. Nordhordland Skiklubb og Aks-77 samarbeider om å arrangere Knarvik Xtrem.

På startstreken til lang løype (tett oppunder 11km) fant vi blant andre Mirza Nalic, Bjarte Eikanger og ytterligere , sterke BFG-løpere. Sverre Morten Slethaug var påmeldt men måtte desverre melde avbud i dag. Dermed skulle det stå mellom Mirza og Bjarte. De holdt følge med hverandre stort sett hele veien i den svært kuperte, våte og glatte løypa. Etter ca 8 km hadde Bjarte et lite forsprang på Mirza, men slike forskjeller oppstår og forsvinner ettersom man er heldig eller uheldig på et gitt sted i den teknisk krevende løypa. Til mål kom de samlet og det ble spurtoppgjør, akkurat slik publikum vil ha det. Mirza var den som hadde mest igjen i beina og kunne notere løyperekord på fine 53:28, ett sekund foran Bjarte. Jørgen Austvik kom på tredjeplass med tiden 57:52.

I kvinneklassen skulle seieren bli klarere, der Bertine-Helene Færø tok en klar seier med løyperekorden for kvinner på 1.10:01. Neste kvinne på pallen var Torun Øvergaard Aarvik med tiden 1.12:13 og Grete Jørgensen på tredje med 1.15:17.

I kortløypen på cirka 5km var det en egen ungdomsklasse, der 5 gutter stilte. Disse var Erlend Kvamme Kalnes, Bjørnar Torsvik, Martin Kvamme Kalnes, Øyvind Kallestad og Aleksander Aakvåg.

I herreklassen vant unge Simen Torslett med 29:43 hårfint foran Øystein Pettersen, som fikk identisk tid på sekundet, men ble dømt bak på tidelene. Marianne Berg vant kvinneklassen i kort løype med tiden 33:21.

Fullstendig resultatliste under bildeserien.

I den korte løypa ligger vinner Marianne Berg, ikke langt bak de beste gutta. Her ser vi henne stege ut ca halvveis, etter den værste stigningen er unnagjort. Vi har desverre ikke bilde av vinner av herreklassen. Han sprang for fort!

De første ungdomsløperne trer fram fra skogen. Her leder Bjørnar Torsvik foran Erlend Kvamme Kalnes. Erlend klarte å snu det i sin favør før målstreken. 33:56 ble registrert på Erlend og 34:08 på Bjørnar. Flotte tider!

Andre kvinne i kortløypa er Anne Lise Leiren Mastervik. Hun fikk tiden 35:06, drøyt 1:40 bak vinner altså.

Elisabeth Romarheim får 36:55 i mål.

Det er god grunn til å være glad i godværet, selv om det er nokså bløtt på bakken.

Øyvind Kallestad i fint driv.

Martin Kvamme Kalnes får 38:08 i mål.

Omtrent 8 av 11km er tilbakelagt for Bjarte som leder på dette punktet i langløypa. Godt med løypevakter sørger for at det ikke løpes feil.

Men Mirza Nalic ligger ikke langt bak og har ikke gitt opp.

Så følger Jørgen Austvik på tredjeplass. 57:52.

Her ser vi Morten Fossmark fra Aks-77 som kom på en fin 5. plass med 58:48, 26 sekunder bak Håvard Austevoll på fjerde.

Det kjempes en hard kamp inne på stadion og med 50m igjen har ingen av de gitt opp...

...Men det er Mirza som kan gi seiersintervjuet til speaker som gjerne vil ha en kommentar om den nye løypen. Den var mer extrem i år, sier Mirza, og det høres ut som de fleste er enige i det. Den nye løyperekorden lyder på 53:28, og med så solide løpere som Mirza og Bjarte (begge har nylig hatt 5-kilometere nede på 15-tallet) sier det seg selv at dette er en meget tung 11km. Løypen er kupert og har en del tekniske partier på smale stier, over røtter, etc.

Løypen er så tung at den alltid smilende Håvard Austevoll, her på 4.plass (58:22), nesten ikke klarer å smile ved målgang...

...ben bare sekunder etterpå er smilet solid tilbake på plass.

Bjørnar Stusdal mot mål.1:09:39. I bakgrunnen ser vi Einar Færø, 4 sekunder bak.

Vegard Austevoll mot mål. 1:03:22.

Sjef for Knarvikmila, Helge Brekke, promoterer det som skal skje neste helg.

Gunnar Eidsheim, syklist, er tydelig fornøyd med løypen. 1:07:11

Knut Grove har forspranget på smilende Kjetil Lynn Castell.

En tung løype absolutt, konstaterer Knut, men garantert god trening! 1:08:49

Bertine-Helene Færø på veg mot mål og vinnertiden 1:10:01.

2. plass blant kvinnene var Torun Ø Aarvik. 1:12:13.

Her ser vi Calum Leitch på veg mot mål. 1:13:16

Knut Espetvedt fullfører lang løype på 1:13:34

Arve Larssen 1:13:54

3. kvinne i mål er Grete Jørgensen fra Radøy. 1:15:17

Kanskje en av løpets eldste deltakere. Gunnar A. Larssen. Får tiden 1:17:49.

Så kommer nok en duell, denne gang i kvinne klassen. Det er Ragnhild Minde Romarheim  mot Maren Kolås Romarheim (søstre?). De noteres begge i mål med tiden 1:18:17, men noen tidels sekund skiller de på tidtakingssystemet. Vi får se hvordan arrangør runder av sekundene.

Arnfinn Austegaard koser seg i godværet etter målgang i den lange løypen.

Ståle Daae. 1:19:40

Bjørn Aarseth

Harald Søviknes, Varegg, på veg mot mål.

... Det var visst ikke så farlig med hvem som vant. I etterkant var det visst viktigst likevel å komme likt over målstreken forteller de. For en innsats for å komme likt over målstreken, tenker fotografen. Om de blir plassert på samme plassering eller dømt etter hverandre vil vise seg når de endelige resultatene kommer.

Martin Orvedal mot mål.

Målfrid Valdersnes.

Frank Dyrkolbotn

Jannike Lyngøy fullfører lang løype.

Pallen for kvinner - Grete Jørgensen (3.plass), Torun Aarvik (2.plass) og Bertine-Helene Færø (1.plass).