Vi har ambisjoner om å lage Romerikes største løp av sitt slag, sier Arild Tenold i Nordre Eidsvoll IL om motbakkeløpet "Mistbergløpet". Det betyr at løpet må overgå "Åneskøl Opp" litt lenger nord i kommunen 16.juni, "Varingskollen Opp" i begynnelsen av september og "30-minuttersklubben" i Hurdal 22.september.

Allerede 13.mai var det 62 påmeldte, så det er fullt mulig at løpet kan bli størst allerede i år - men da må tallet 3-4 dobles.  Erfaringsmessig kommer det mange påmeldinder de siste ukene og ikke minst løpsdagen. På startlista finner vi blant annet den tidligere landslagsløperen i langrenn, Espen Bjervig. Flere kjendiser er invitert, både idrettskjendiser og andre - så bli ikke overrasket om du finner Bjørn Dæhlie eller P4s Jan Normann på startstreken.

Når Nordre Eidsvoll IL inviterer til det første Mistbergløpet, håper de også at dette i neste omgang skal utvikle seg til å bli en trippel med sykkel og ski som de andre konkurransene. Løypa er lagt til grusveier - i stedet for sti som er vanlig for de fleste motbakkeløp, som gir mulighet til å bruke samme traséen til sykkel og ski senere.

Mistbergløpet lørdag 2.juni
6.6 km, 480 høydemeter
Start 12:45 (gå/mosjonsklasse uten tidtaging 12:00)
Løpets hjemmeside

Det er også kortere løyper for barn med start 12:15 og ungdomsklasser med start kl 12:30.

Starten er lagt til Sporthytta ved Stensby Sykehus og hovedløypa har målgang ved TV-tårnet på toppen av Mistberget (663 moh). Der oppe lover Tenold show med egen speaker og musikk.

En av lokalavisene har vist bilder av utsiktstårnet er stykke sør for TV-tårnet i forbindelse med omtale av løpet. Det er altså ikke dette tårnet "på toppen av blåstien" som er mål for Mistbergløpet.


Samleside for løp på Romerike 2012
Her finner du link til innbydelse, resultater og reportasjer.
Tidligere samlesider (de samme linkene finner du øverst på lokalsiden for Romerike).
2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005


Luftfoto av Mistbergløpets trasé: