Bildet: Petter Ask var blant de yngste som prøvde seg på 10 km i fjor, men slett ikke blant de siste. Han brukte 55 minutter på den tøffe og nesten 10 km lange løypa.

Løpsfesten på Haraløkka starter klokken 13:30 med barneløp over 1 km. Deretter starter 5-kilometeren kl. 14:00. Selve den store "klassikeren" rundt vannet starter kl. 14:05.

5-kilometeren går 2 runder i den relativt flate lysløypa i nærområdet - også kjent som "Blindeløypa."  10-kilometeren går rundt vannet, med en avstikker forbi Fjellstadbakken og forbi "Hølet." Når løperne har en kilometer igjen til mål venter den beryktede Rustadsagabakken, også kalt "Dreper'n" på folkemunne. Start og mål for alle distanser er fra Haraløkka idrettsanlegg, hvor det er en hyggelig kafe som er åpen og betjent hele dagen.
 
Deltagelsen i Nøklevann Rundt har økt jevnt de senere årene. I fjor var det deltagerrekord med tilsammen 480 fullførende på 5- og 10-kilometeren pluss nesten 150 barn. Antall forhåndspåmeldte ligger godt over tidligere år og det går mot en solid ny rekord i år.  I 2009 ble Øyvind Heiberg Sundby fra Tjalve raskeste løper i den krevende løypa, mens dameklassen ble vunnet av Jessica Gunnarsson fra Vidar, som bor i nærheten av Nøklevann.

Utfyllende informasjon om løpet finnes på  Bøler IF Friidretts nettsider  Påmelding via nettet er mulig til og med onsdag 6. oktober til ordinær startkontingent kr 200 . (kr 175 for Kondis-medlemmer.) Etteranmelding på Haraløkka godtas fram til 1 time før start mot kr 100 i tillegg i startkontingenten. 

Her melder du deg på 

På Bølers IFs sider finner du mer info pluss resultater fra tidligere år og mange bildeserier

Nøklevann Rundt er kontrollmålt til 4,9 km og 9,7 km. Men om løypene ikke er fullt 5 og 10 km, så tar de igjen de manglende metrene på nøyaktig 5 og 10 km i tøffe og utfordrende løyper. Spesielt 10 km-løypa er blitt kjempepopulær der den slynger seg rundt idylliske Nøklevann med mange bakker opp og ned. Omkranset av høstfarget skog er  løpet en stor naturopplevelse.  

Premien til alle som fullfører er en ny platte for hvert år med motiv fra Østmarka.


Nesten-nabo:  Jessica Gunnarsson vant på hjemmebane i fjor. Hun bor ikke langt fra Nøklevann.Nøklevann Rundt er Bøler Idrettsforenings store skogsløp. Løpet går på grusveiene som omkranser Nøklevann, og en deltakelse i dette løpet er en helt spesiell kombinasjon av naturopplevelse og idrettslig utfoldelse. For ingen må tro at den som løper her i full fart ikke registrerer naturen. Ganske så tvert i mot; vil alle som har løpt dette løpet minnes den kuperte og utfordrende løypen, den estetiske nytelsen som vannet frembringer, følelsen av intim tilstedeværelse av liv som en visitt i Østmarka-skogen ufeilbarlig gir.

I 2010 arrangeres Nøklevann Rundt lørdag 9. oktober.

Nøklevann Rundt ble arrangert for første gang var i 1982 og har vært avviklet hvert år siden, med stadig økende deltagelse. Her finner du den unike resultatoversikten med alle resultater fra 1982 til 2009

Tidsskjema:
Kl. 1330: Barneløp (11 år eller yngre) 1 km.
Kl. 1400: Kort løype 4,9 km
Kl. 1405: Lang løype 9,7 km


Vakkert: Vann, høstløv, myke stier. Og nesten alltid flott vær. Hva mer kan man ønske seg? Jo! Litt god musikk!. Kanskje det er Vivaldis årstidene som kommer ut av øreproppene?