Nordmarka Skogsmaraton, Norges nest største maratonløp med 660 fullførte forrige lørdag, rammes direkte av det importerte Rock ‘n’ Roll Half Marathon. De arrangerer nemlig sitt løp i Oslo på samme lørdag som det nye halvmaratonløpet. Arrangørene er dypt bekymret for virkningene av det som nå skjer, Kondis har bedt Håkon Høst, som representerer Lyn Ski, som sammen med Jerbanens IL, arrangerer Nordmarka Skogsmaraton i 2014, om en kommentar:
 
 
- Jeg synes Friidrettsforbundets argumentasjon vitner om en total ufølsomhet overfor de eksisterende mosjonsarrangementene i Oslo. For Skogsmaraton er det ikke kampen om sponsormarkedet som er det sentrale, fordi denne siden av arrangementet har vært relativt beskjeden. I stedet må en spørre seg om det er slik at Friidrettsforbundet gir inntrykk av, at det er et ubegrenset antall løpere som løper halv- og helmaraton i Oslo-området.

- Er det rom for to store langdistansearrangementer i Oslo på samme dag?
 
- For de fleste som bestemmer seg for å løpe en maraton eller en halvmaraton, er dette i seg selv en stor avgjørelse, og for dem vil det da være sesongens store mål. Jeg har derfor ikke samme troen på at løpsbølgen, særlig ikke på maraton, skal vokse inn i himmelen, men tror det nye arrangementet bare vil klare seg om de lykkes i å stjele deltakere fra de etablerte arrangementene.

- Hva vil arrangementet Rock ‘n’ Roll Half Marathon få å si for Nordmarka Skogsmaraton?
 
-  Selv om det ennå ikke er diskutert og besluttet noe om dette i arrangementskomiteen, så tror jeg konsekvensen av Rock'n Roll Half marathon 2014 vil kunne bli at vi i hvert fall må flytte vårt arrangement til en annen dato. Det skyldes også at vi ikke bare rammes av det nye, amerikanske løpet. Samtidig valses vi ned av Birken og Birkebeinerløpet, som ikke synes det er så nøye at de tar vår arrangementsdag fra og med 2014. Selv om David her førsøkes valset ned av både den utenlandske og norske utgaven av Goliat, så må vi finne en løsning, og satse på at Skogsmaraton likevel beholder sin sterke posisjon i kraft at det har sin egen sjarm, og mange trofaste deltakere.

Aktuelle pekere:
20:juni: Steiler mot ja til rocke-maraton​
20.juni. NFIF gir klarsignal til Rock ‘n’ Roll Half Marathon

Nordmarka Skogsmaraton hjemmeside
Sterke vinnertider i Nordmarka Skogsmaraton

Norges Friidrettsforbund har tidligere i år kommet på kant med både klubber og mange mosjonerende løpere. Under årets Friidrettsting innførte de 20% skatt på alle løp. Like etterpå mottok arrangør av Holmestrand Maraton Tomas Pinås et brev fra  Jan Olav Hay, kretsleder i Vestfold Friidrettskrets hvor han blir beskyldt for å bryte loven. Til nrk.no bekreftet Friidrettspresident Svein Arne Hansen at Hay hadde hans fulle støtte.