Kvinnepallen under Ironman 70.3 i 2012.    Amerikansk, dansk og fransk                                                Foto: Kjell Vigestad
 Med NM får vi ihvertfall en norsk pall.... 

Pressemelding

Styret i Norges Triathlonforbund (NTF) har tildelt Norgesmesterskap i langdistansetriatlon til Haugesund Triathlon Klubb (HTK).

Konkurransen går av stabelen den 7. juli 2013 og består av 1900 meter svømming, 90 kilometer sykling og 21 kilometer løp. HTK kommer til å arrangere norgesmesterskapet innlagt i arrangementet Ironman 70.3 Haugesund.

HTK ble etablert 23. januar 2012, og er allerede Norges største triatlonklubb. Klubbens leder Kurt Misje sier: ”Haugesund Triathlon Klubb ser det som en ære å få lov til å arrangere et arrangement som NM i langdistansetriatlon alt nå. Å legge NM inn i Ironman70.3 i Haugesund vil gi NM en ny dimensjon, og HTK vil gjøre sitt beste for at deltagerne får en opplevelse som de tidligere ikke har fått oppleve i NM sammenheng. Dette skal bli en folkefest for deltagerne, triatlonsporten og publikum"

President i NTF, Arild Mjøs Andersen, uttaler: ”Ironman 70.3 Haugesund er en folkefest og de beviste i 2012 at Haugesunds befolkning kan arrangere annet enn film- og jazzfestivaler. Vi er derfor veldig glade for å kunne legge NM langdistanse til Haugesund. ”

Ironman 70.3 Haugesund hadde sitt debut arrangement sommeren 2012 med 400 deltagere. Per 15. januar var det 1200 påmeldte til årets konkurranse, noe som gjør det til tidenes største triatlonkonkurranse i Norge.

Potensielle NM-deltagere som alt er påmeldt Ironman 70.3 Haugesund, kan registrere seg til NM via HTK eller NTFs hjemmesider etter 1. februar. Nye deltakere melder seg først på Ironman 70.3 Haugesund for deretter å registrere seg til NM via HTK eller NTFs hjemmesider etter 1. februar.


Les Kondis sin store bildereportasje fra i fjor


Masse publikum i fjor. Med NM bør det bli enda mer folksomt!                                                                 Foto: Kjell Vigestad