North Pole Marathon arrangeres av irske ultra- og tre ganger pol-maratonløper Richard Donovan. Nordpolen Maraton har vært arrangert siden 2004. Tidligere har nordmannen Hans Jacob Berntsen gjort løpet.

Bernt Arne Tvedt fra Bergen løper for Norge.

Bildet: Fra en morgenøkt i Sahara 2008

4. april reiser Bernt Arne Tvedt fra Bergen til Svalbard. 6. april går turen videre til North Pole Camp, 90 grader nord. Løpet går 7. april og deltakerne returnerer til Svalbard 8. april.

Løper mot kreft.
I den siste tida har Bernt Arne vært aktiv i media og på facebook, bl.a. i forbindelse med at han løper for en god sak. Han samler inn midler til kreftforskning ved Haukeland Universitetssykehus i Bergen.

Haukeland Universitetssykehus har svart oppmuntrende til Bernt Arne Tvedts initiativ til innsamling for denne saken. Kreftavdelingen har flere prosjekt som det arbeides med hvor det er behov for eksterne midler. Bernt Arne er kjent med sykehuset gjennom at hans mor ligger kreftsyk der.
Fra sykehuset nevnes områder som kartlegging av motstandsutviklingen i kreftsvulster mot effekten av cellegift (kjemoresistens), bekjempelse av blodkarnydannelse (angiogenese) i kreftsvulster, varmebehandling av kreft, og kartlegging av genetiske markører i svulstvevet og deres relasjon til effekten av kreftbehandling. I tillegg går man gjennom pasientmaterialer ved flere svulstformer for å kvalitetssikre behandlingsresultatene.
Innsamlingen:
Gaver settes inn på: Gavekonto for Kreftforskning, Kreftavdelingen, Haukeland Universitetssykehus. Konto nummer: 5202 09 60590 Innbetaling merkes "Marathon" for at midlene kan spores og at det kan sendes takkebrev til givere. Merk at midler kan søkes fratrukket på selvangivelse etter attestasjon fra avdelingen (inntil 12000 kr/skatteår).

Løpsforholdene
Været på Nordpolen forandrer seg fra år til år, så man ikke helt vet hva man møtes med av tempratur eller vind. Tempraturen kan komme til å ligge mellom -25 til nærmere -40 grader.

Trolig vil deler av løpet utføres på truger, jamfør videoer fra tidligere løp. Løypa vil være et rektangel med runder på 5 km. Ved et punkt i løypa er det varme telt, som bl.a. huser matstasjonen.
Maratonredaktøren vil holde et øye med Spanske Fernando González Rodríguez, som tok en 6. plass i SaharaMarathon 2010 på tiden 3.13.34.
Bernt Arne Tvedt
Og selvfølgelig skal vi følge godt med vår egen Bernt Arne Tvedt. 31-åringen som har løpt 5 maraton, debuterte ved maratonkarusellen i Bergen i 2008. SaharaMarathon løp han i 2008 og 2009. I 2009 løp han også i Bergen og på Spitsbergen. Bernt Arne har gjennomført Nijmegenmarch Marathon ved to anledninger, i 2008 og 2009. Bernt Arne er en en vanlig mosjonist. Han har krafting benbygning. Hans pers er på 4.08, på Fana. Bernt Arne liker å løpe i de mange fjell- og skogområder nær Bergen. Hans første eventyr gikk i den originale Inca Trail til Machu Picchu med sine venner i 2006.
Treningsopplegget for Nordpolen Maraton har vært å løpe i fjell og mark. Det har også vært god tid til spinning og jogging med bildekk, som er en god trening for bakside av legger og lår. Han er nå godt trent og føler seg styrket både fysisk og psykiskt før avreise. Bernt Arne ønsker å samle inn penger til kreftforskning ved Bergen sykehus via sin deltagelse i North Pole Marathon.

Løperne
Deltakere er ulike i hht til meritter, løpsbakgrunn, erfaringer og alder. Dvs ulike nivåer.
Nordpolen Maraton har 26 konkurrerende deltakere i 2011, hvorav 4 kvinner og 22 menn. Løperne kommer fra: Australia (3), Canada (1), Frankrike (1), Storbritannia (10), Ungarn (1), India (3), Irland (1), Luxembourg (1), Spania (1), Sør Afrika (2), USA (1), og Norge (1).

 

 

                                                            Program:

April 5
Arrive at Spitsbergen (Norway)
April 6
Fly to North Pole Camp & 90N
April 7
North Pole Marathon
April 8
Return to Spitsbergen (Norway)
April 9
Return to Homeland

 
Nedenfor kan du lese om de andre deltakerne, finne linker til Bergens Tidende, video, tidligere løp, hjemmeside og andre.

 
Anand Anantharaman (India)
Anand har fullført en maraton per måned for de siste 15 månedene. Anand håper å bli medlem av Marathon Grand Slam Club ved å løpe en maraton alle syv kontinenter og Nordpolen innen utgangen av året. Anand organiserte også verdens første Barefoot Half Marathon den 12. desember 2010. Mer enn tre hundre løpere løp hele 13,1 miles barfot og det var ingen skader.

Sue Bradford (Storbritannia) Female
En ivrig polar entusiast som liker å løpe, terrengsykling og ridning. Sue løp London maraton for 10 år siden - den eneste anledningen har hun løpt maraton distansen.  Hun har løpt et par halvmaraton i sendere tid. Hun er mor til tre barn og har alltid hatt interesse for Nord-og Sydpolen.

John Braun (Luxembourg)
Han har vært treningsnarkoman siden sin ungdom. John har praktisert mange ulike disipliner som skateboarding, snowboarding, paragliding, freeclimbing, alpinisme (Mont Blanc, Kilimanjaro), windsurfing og kiting - men utholdenhetssport er hans favoritt. Etter å ha løpt flere maraton og langdistanse triatlon som Embrunman i de franske Alpene, er John alltid på jakt etter nye utfordringer. Han vil skaffe midler til en ny forening som hjelper og støtter kreftpasienter gjennom sportsaktiviteter. Se http://www.sportifsoncologiques.lu/

David Brogan (Storbritannia) - The Arctic Challengers
Han har gjennomført en rekke maraton, ultra maraton og en Ironman triathlon. Han løp  Marathon des Sables for et par år siden. 41-åringen løper til støtte for Great Ormond Street Hospital Kidney Centre. Se http://www.arcticchallengers.com/

Krishna Prasad Chigurupati (India)
Har fullført en maraton på hver av de syv kontinenter det siste året og er nå på terskelen til Grand Slam Club. Han fullførte også Antarktis Ice Marathon i desember.

Uma Devi Chigurupati (India)
Også hun har løpt en maraton på hver av de syv kontinenter det siste året og vil bli tatt inn i varmen til Grand Slam Club etter en gjennomføring av The North Pole Marathon. Nylig fullførte hun Antarktis Ice Marathon. Det gjorde hun sammen med sin mann Krishna Prasad Chigurupati i desember. Bortsett fra løping, er hennes lidenskap Ikebana (japansk blomst arrangement).

Chris Clark (Storbritannia) - The Arctic Challengers
En ivrig idrettsmann (rugby, løping og triatlon) som har fullført 5 maraton, 2 Half Iron Man triathlons og en 100km tur langs South Downs i Sør-England. Chris løper som en del av et 5-sterkt team inkludert hans yngre bror Nigel, Andre, Ben og David. Teamets mål er å skaffe penger til en utrolig viktig sak - Great Ormond Street Hospital, og mer spesifikt utviklingen av en nyreavdeling for spedbarn.
Se http://www.arcticchallengers.com/ for å donere til Great Ormond Street Children's Kidney Centre.

Nigel Clark (Storbritannia) - The Arctic Challengers
All round mosjonisten Nigel har spilt Rugby i årevis.
Etter South Downs 100km Trailwalker og "romlet" gjennom tre maraton og sverget at han ville ikke vil løpe en til. 38-åringen Nigel, løper på sin brors lag The Arctic Challengers med bl.a. formål donering til http://www.arcticchallengers.com/

Andre Cronje (Sør-Afrika) - The Arctic Challengers
Aktiv indrettsutøver som er i toppform. Andre har løpt mange maraton og ultra-maraton inkludert Comrades i Sør-Afrika to ganger. Han lovet aldri å løpe maraton igjen, men la til side en maraton i arktiske forhold! Imidlertid var Andre's datter Mari-Simon dessverre involvert i en tragisk og dødelig ulykke i september i fjor som er hovedårsaken til at han har tatt utfordringen. Hans lag The Arctic Challengers som skaffer penger til
Great Ormond Street Hospitalm nyreavdeling for barn, dedikerer også løpet til minne om Andre's datter.
Gå til http://www.arcticchallengers.com/ for å donere til Great Ormond Street Children's Kidney Centre.

Mark Duncan (Sør-Afrika)
En 35-åring som har deltatt i ulike sports-og opplevelsesaktiviteter. Mark fullførte PE-EL Challenge i I 2000, det lengste og tøffeste paddle racet i verden (244km, South Africa). På montainbike har han gjort "World's Most Dangerous Road" i Bolivia i 2005. Dessuten har han løpt maraton på alle syv kontinenter i 2006, og fullførte Coolangatta Gold i 2008.

Sharyn Fitzgerald (Australia) Female
Har fullført 8 maraton, 8 langdistanse sykkelritt (120 210 km), og har gått Kokoda Track og klatret Mt Kota Kinabalu. I desember 2009 ble hun den andre australske kvinnen til å løpe Antarktis Ice Marathon.

Fernando Gonzalez (Spania)
En fjellløper og ultramarathon trail-løper som sist vant i 2010 Everest Challenge Marathon og Himalayan 100-Mile Stage Race. Selv om han konsentrerer seg om lengre avstander og off-road events, løper Fernando også gateløp-maraton med en beste tid på 02:46 i Marathon Donosti (Baskerland). Totalt har han løpt tolv maraton på fire kontinenter, blant annet Polar Circle Marathon på Grønland i 2009 og SaharaMarathon i Algerie i 2010.

Glenn Harkness (Canada)
Den 48 år gamle rekreasjons løperen er ikke snauere enn at han gjør sin maratondebut med the North Pole Marathon. Glenn har gjennomført flere ½ maraton og liker også å svømme. Glenn er leder for Boys and Girls Clubs of Hamilton, http://www.kboysandgirlsclub.com/ Med sin deltakelse samler han inn midler til kampanjen “On Top of the World for Kids”, http://www.ontopoftheworldforkids.ca/

Ajay Khandelwal (Storbritannia)
Har løpt London Marathon, og noen halv-maraton.

Christophe Lebrun (Frankrike)
Han har fullført utallige triathlons og halv-maraton over hele verden. Christophe har klatret flere alpine topper, deriblant Mt Blanc. Han har en lidenskap for arbeidet til forfattere og oppdagere som Jean-Louis Etienne, Christine Janin og Mike Horn. Christophe var tidlig fascinert av polarforskning, "Siden min mor var bokhandler, falt jeg over deres bøker da jeg var liten". På Nordpolen, ønsker han å leve og å dele sine drømmer som barn om at en slik utfordring er nyttig. Han løper Nordpolen Marathon for å samle inn penger til veldedighet ”A Chacun son Everest” grunnlagt av Christine Janin. Han forsøker å hjelpe barn rammet av kreft gjennom kurs i fjell og oppstiginga til «sine egne personlige Everest". Han samler midler til http://www.achacunsoneverest.com/site/ Du kan også følge Christophe sine forberedelser og hans engasjement på http://www.polenord2011.blogspot.com/
 

James Love (Storbritannia)
40-åring med rik erfaring i ultraløp. Sekvensielt, har James fullført Marathon des Sables 2006 (og 2008), Jurassic Coastal Challenge 2007, Jungle Marathon 2007, Thames meander 2008, Keplar Challenge 2008, Pembrookshire Coastal 2009 Challenge, Gobi mars 2009, Atacama Crossing 2010, New York Marathon 2010 og siste Desert Antarktis 2010.

George Nichols (USA)
George nærmer seg 100 maratonløp. George har gjort 7 Ironmans. Den tidligere rangerte tennisspilleren fullførte maraton på alle syv kontinenter med Antarktis Ice Marathon - i desember. 61-åringen er ortopedisk kirurg som har spesialisert seg på hofte og kne utskiftninger. Han skiftet sin egen hofte i fjor. Nå tar han det litt mer easy og har som mål snart å nå sine 100 maraton.

Ronan Scully (Ireland)
En 44 år gammel ivrig skribent og idrettsfanatiker. Han jobber for en veldedig organisasjon som arbeider med den irske Humanitarian veldedighet GOAL (http://www.goal.ie/ ). Ronan vil løpe sin andre full maraton etter å ha gjort Dublin City maraton 7 år siden. For å hjelpe Ronan og hans utvalgte hjelpeorganisasjoner kan du gå til følgende link http://www.mycharity.ie/event/ronan_scullys_northpole_marathon_charity_run__2011/

Jon Smith (Storbritannia)
Jon Smith har aldri løpt maraton før! Jon er i gang for å bidra med penger som forhåpentligvis vil være nok til en livreddende operasjon for en ung gutt som heter Alex Field som lider av en hjernesvulst. Han løper også for sin avdøde kones kreftforskning fond, The Lee Smith Foundation. Mer om dette på hans blogg 
http://polarrunner.wordpress.com/ Han var en junior britisk idrettsutøver for mange år siden, og har selv avslørt at han hater av lange avstander. Jon samler midler via http://www.virginmoneygiving.com/polarrunner 

Nicholas Swan (Australia)
Tidligere en ivrig løper som fullførte flere maraton i England, inkludert London. Etter en 25 års opphold prøver han nå å gjenvinne sin ungdom og har gjenopptatt lang løping. Nick løp Sydney og Honolulu maraton det siste året. Opprinnelig kommer han fra England.

Istvan Toth (Ungarn)
42 åringen har løpt mange maraton, halv-maraton og ultramaraton. Hoveskalelig i Ungarn, men har også løpt New York City Marathon, Berlin-, Tokyo-, Wien- og Praha maraton. Istvan er en livslang fotball fanatiker, og etter mange år med å spille forball begynte han med løping i en alder av 36.
 
Richelle Turner (Australia) Female
Vinner av 2009 Antarktis Ice Marathon og har gjort mange maratonløp. Syv kontinenter ble fullført i Buenos Aires 10.10.10. Hun vil delta i Grand Slam Club ved å fullføre løpet.

Aly Van Den Berg (Storbritannia) Female
Den 53 år gamle billedkunstneren løper sitt første maraton! Aly trente mye som yngre, men utviklet seg til mer skånsomme aktiviteter over tid med yoga, pilates og rulleskøyter eller jogging. Siden hun alltid har ønsket å komme til Nordpolen uten å trekke en slede, samt alltid har ønsket å løpe maraton, falt valget på Nordpolen Marathon. Slik vil hun skaffe penger til to veldedige formål: Macmillan Cancer Relief og The Children's Liver Disease Foundation. Sistnevnte for sin datter som ble født med en leversykdom, men som nå lever et svært sunt liv. Aly er en veletablert billedhugger. Hennes verker kan sees på http://www.alybrown.co.uk/
 
Peter van Den Berg (Storbritannia)
Peter har ennå ikke løpt en maraton, så utfordringen med Nordpolen er stort i hans sinn. Treningen har gått bra, og Nordpol-eventyret er nå blitt troverdig. Han vil skaffe midler til en Prostate Cancer Research Centre. Hans far lider med desease som de fleste eldre menn. Peter jobber som fotograf, og får følge av kona Aly på turen.

Ben Walmsley (Storbritannia) - The Arctic Challengers
39-åringen har vært med på alt mulig av sport. Han er en garvet triathloner som også gjort en Ironman. Morsomt nok har han ingen maraton erfaring bortsett fra den som var avslutningen på en Ironman. Hans deltakelse vil skaffe penger sammen med Chris, Nigel, Andre og David for Great Ormond Street Hospital i London til minne om Mari-Simon Cronje.
Se http://www.arcticchallengers.com/  for å donere til Great Ormond Street Children's Kidney Centre.

Bernt Arne Tvedt løper Sahara Marathon i 2008
 
 
ANDRE MEDIER:
Ang. Bergens Tidende. (red.anm) Siden Bernt Arne Tvedt har løpt SaharaMarathon 2 ganger, bekrefter han selvsagt å ha deltatt til støtte for de Saharawiske flyktningene og Vest-Saharas selvstendighet fra Marokko. Altså er North Pole Marathon ikke det eneste race han løper for en god sak.
North Pole Marathon 2010 (på 10 min Video)
På kondis.no:
Følg med Bernt Arnes Facebookgruppe Nordpolen Marathon 2011